Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της Κύπρου
Υποδομές Κύπρου

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της Κύπρου

Αύξηση στην επιβατική κίνηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Κύπρου, τα δυο πρώτα τρίμηνα του 2022, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Γιάννη Καρούσο.

Αύξηση κατά 227% σημείωσαν τα αεροδρόμια της Κύπρου σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας ότι οι αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου βρίσκονται στον δρόμο της ανάκαμψης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρούσος, αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιήθηκε στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, η οποία, όπως είπε, αποτελεί ένδειξη άψογης συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου, για ανάκαμψη του τομέα κατά τις δύσκολες περιόδους, τόσο της πανδημίας, όσο και της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών της Κυβέρνησης, της Hermes Airports, των φορέων του αεροδρομίου και του τουρισμού, τα αεροδρόμιά της Κύπρου βρίσκονται στον δρόμο της ανάκαμψης, μετά από την παγκόσμια κρίση του Covid-19 που έχει επηρεάσει αρνητικά τις αεροπορικές μεταφορές, δήλωσε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα, είπε ότι τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2022 υπήρξε αύξηση 277% σε σύγκριση με πέρυσι και πως, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα και το μέλλον, “αναμένουμε περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια”.

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η συντονισμένη προσπάθεια και η παροχή κινήτρων που προσφέρουν η Κυβέρνηση, η Hermes Airports και το Υφυπουργείο Τουρισμού, με στόχο την εισαγωγή νέων αεροπορικών συνδέσεων και αυξημένων συχνοτήτων καθώς και την αύξηση της τουριστικής κίνησης, θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στο νησί.

Η ανάπτυξη τουριστικών, εμπορικών, επιχειρηματικών και τεχνολογικών κόμβων αποτελεί στρατηγικό στόχο για την κυβέρνηση της Κύπρου και η αεροπορική συνδεσιμότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την οικονομία της χώρας“, τόνισε.

Διάφορες προσεγγίσεις για την υποστήριξη της αεροπορικής συνδεσιμότητας έχουν προωθηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά την περίοδο 2012-2021, ύψους 58 εκατ. ευρώ και έχει προσφερθεί μια σειρά από προγράμματα κινήτρων, με στόχο την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών και αύξηση του αριθμού των επιβατών που αφίχθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας. Την περίοδο της πανδημίας, επιπρόσθετα κίνητρα είχαν δοθεί για ανάκαμψη του τομέα, ύψους περίπου 17 εκατ. ευρώ, επιταχύνοντας έτσι την ανάκαμψη του τομέα των αερομεταφορών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024