Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧαμηλές πηγές ακτινοβολίας τα μηχανήματα ανίχνευσης των αεροδρομίων
Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία έχει εντείνει την ανησυχία για τη ραδιενέργεια

Χαμηλές πηγές ακτινοβολίας τα μηχανήματα ανίχνευσης των αεροδρομίων

Τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια αποτελούν μία υπερβολικά μικρή πηγή έκθεσης στη ραδιενέργεια, σύμφωνα με επιστήμονες. , τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, αποτελούν μία “υπερβολικά μικρή” […]

Τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια αποτελούν μία υπερβολικά μικρή πηγή έκθεσης στη ραδιενέργεια, σύμφωνα με επιστήμονες. , τα μηχανήματα ανίχνευσης στα αεροδρόμια<...>, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, αποτελούν μία “υπερβολικά μικρή” πηγή έκθεσης στη ραδιενέργεια, η οποία δεν είναι σχεδόν καθόλου επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, ακόμα και για όσους ταξιδεύουν συχνά, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές. “Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις υπερβολικά χαμηλές δόσεις ραδιενέργειας και τις πραγματικά υψηλές δόσεις όταν βρεθεί κάποιος στον τόπο πυρηνικού ατυχήματος”, εξηγεί η δρ. Rebecca Smith-Bindman, καθηγήτρια Ραδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η έρευνα της οποίας δημοσιεύεται στη επιστημονική επιθεώρηση “Archives of Internal Medicine”.

“Επειδή όλα αποκαλούνται ραδιενέργεια, μπαίνουμε στον πειρασμό να τα εντάσσουμε στην ίδια κατηγορία. Αυτό είναι λάθος”, εξηγεί η ίδια.

Όπως είπε, η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία έχει εντείνει την ανησυχία για τη ραδιενέργεια, αλλά τόνισε ότι ένας άνθρωπος θα πρέπει να περάσει πάνω από 50 φορές από το μηχάνημα ανίχνευσης του αεροδρομίου για να δεχτεί ποσότητα ραδιενέργειας ίση με μίας οδοντικής ακτινογραφίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024