Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔΑΑ: Βράβευση αεροπορικών εταιριών για την αναπτυξιακή τους πορεία το 2005

ΔΑΑ: Βράβευση αεροπορικών εταιριών για την αναπτυξιακή τους πορεία το 2005

Τις αεροπορικές εταιρίες, που διέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2005, συμβάλλοντας στην κατάρριψη του ρεκόρ της `ολυμπιακής χρονιάς`για το ΔΑΑ με 14,3 εκατομμύρια επιβάτες (+4,5%), βράβευσε χτες, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2006, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών, που διοργανώνει…

Τις αεροπορικές εταιρίες, που διέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2005, συμβάλλοντας στην κατάρριψη του ρεκόρ της `ολυμπιακής χρονιάς`<...>για το ΔΑΑ με 14,3 εκατομμύρια επιβάτες (+4,5%), βράβευσε χτες, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2006, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών, που διοργανώνει σε ετήσια βάση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία επικοινωνίας μεταξύ της Εταιρίας Αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιριών, με θέματα όπως επισκόπηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου έτους, κίνητρα, εξελίξεις και προκλήσεις στο χώρο των αερομεταφορών κ.α.. Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, επιβραβεύοντας την αναπτυξιακή δυναμική που κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρίες το 2005, τίμησε με ειδικές διακρίσεις τους αερομεταφορείς που πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.

Ακολουθούν αναλυτικά τα βραβεία που απένειμε ο ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρίες:

Α. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2004 – 2005)


  • Η εταιρία Turkish Airlines τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης.

  • Η εταιρία Czech Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

  • Η εταιρία Emirates Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

  • Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τιμήθηκαν ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Αμερικής.

  • Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τιμήθηκαν ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Αφρικής.
  • Η Aegean Airlines τιμήθηκε για την υψηλότερη ποσοστιαία ανάπτυξη επιβατικής κίνησης στην εγχώρια αγορά.


Μεταξύ των ανωτέρω βραβευθέντων, η εταιρεία Aegean Airlines τιμήθηκε επίσης για την υψηλότερη αύξηση αριθμού επιβατών μέσα στο 2005.

Β. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία με χαμηλή επιβατική κίνηση / thin routes (2004 – 2005, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής)

Το βραβείο κατέκτησε η εταιρία LOT-Polish Airlines για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2005.

Γ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρία στον Αερολιμένα Αθηνών

Το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρία Gulf Air, η οποία το 2005 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιριών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2003 – 2004 ή της θερινής περιόδου 2004.

Δ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία μεταξύ των 10 εταιριών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2005

Η εταιρία Swiss International Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία μεταξύ των 10 εταιριών, που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2005.

Το 6ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών του ΔΑΑ, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών τίμησαν με την παρουσία τους 170 εκπρόσωποι αεροπορικών εταιριών, που δραστηριοποιούνται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς το 2005 και τα οφέλη της ανάπτυξης των αεροπορικών εταιριών ήταν μερικά από τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ενώ ο προσκεκλημένος ομιλητής, κ. Jean-Luc Kastner, εισηγητής του κέντρου διοίκησης επιχειρήσεων Management Centre Europe (MCE), αναφέρθηκε στο θέμα `Δημιουργική σκέψη και καινοτομία`.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024