Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔιεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Πιστοποίηση κατά ISO 14001

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Πιστοποίηση κατά ISO 14001

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑE, ΔΑΑ, πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο ΕΝ ISO 14001 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ΣΠΔ, που διαθέτει. Το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι […]

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑE, ΔΑΑ, πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο ΕΝ ISO<.> 14001 για το<...> Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ΣΠΔ, που διαθέτει. Το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι το πρώτο ελληνικό αεροδρόμιο και ένα από τα 15 της Ευρώπης, το οποίο κατέχει ένα τέτοιο πρότυπο, ενώ είναι το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που πιστοποιήθηκε πριν από την έναρξη της λειτουργίας του.

Η εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος στην περιοχή των Μεσογείων, εντάσσει στο ΣΠΔ της, σειρά μέτρων και ενεργειών που διασφαλίζουν τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης. Ήδη, στο νέο αεροδρόμιο, έχουν εγκατασταθεί οι απαραίτητες υποδομές παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων και εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διαδικασίες περιβαλλοντικής επιθεώρησης.

Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας για την Εταιρία Αεροδρομίου. Για το λόγο αυτό, από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της, Ιούνιος 1996, δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, οι δραστηριότητες της οποίας αφορούν στη Διαχείριση της Ποιότητας του Αέρα, τη Μείωση του Θορύβου, τη Διαχείριση Απορριμμάτων και Υδάτων, την Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, τη Διενέργεια Περιβαλλοντικών Ελέγχων, την Προστασία και Ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και τέλος την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, συμπεριλήφθησαν ειδικοί όροι στα συμβόλαιο με όλες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον νέο αερολιμένα Αθηνών 'Ελευθέριος Βενιζέλος' προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέλη της κοινότητας του αεροδρομίου συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προστασία της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Η πιστοποίηση έγινε τον Δεκέμβριο του 2000 από το φορέα πιστοποίησης DQS Hellas Ltd. Υπεύθυνος του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης είναι ο επιθεωρητής Περιβάλλοντος της Εταιρίας Αεροδρομίου Δρ. Χαράλαμπος Κάβουρας, ενώ στο σχεδιασμό του συστήματος συμμετείχε και ο σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος, κ. Λάμπρος Η. Μπούκλης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024