Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈκθεση γλυπτικής για πρώτη φορά στους χώρους του αεροδρομίου

Έκθεση γλυπτικής για πρώτη φορά στους χώρους του αεροδρομίου

Γλυπτά και φωτογραφικό υλικό από το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου κοσμούν από την Παρασκευή, 6 Ιουνίου, εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου, σε μια «Τιμητική αναφορά στο έργο του γλύπτη […]

Γλυπτά και φωτογραφικό υλικό από το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου κοσμούν από την Παρασκευή, 6 Ιουνίου, εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου, σε μια «Τιμητική αναφορά στο έργο του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου», που<...>παρουσιάζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) με τη συμβολή του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, τιμώντας το μεγάλο Έλληνα γλύπτη (1903-2004).

Πέντε πρωτότυπα γλυπτά στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου και μια φωτογραφική αναδρομή στις αφίξεις, θα δίνουν τους επόμενους 6 μήνες στους επισκέπτες την ευκαιρία γνωριμίας με ένα δημιουργό, που σημάδεψε την τέχνη της χώρας του, αλλά και ευρύτερα το ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Στον εξωτερικό χώρο των αναχωρήσεων, τους επιβάτες θα υποδέχονται δύο έργα από χυτό ορείχαλκο και ανοξείδωτο μέταλλο («Cor-Ten» και «Ολυμπιακοί Κύκλοι»), ενώ μέσα στο κτίριο του αεροσταθμού θα εκτίθενται το έργο «Ποσειδώνας» σε ανοξείδωτο μέταλλο και μικρή απόδοση του γιγαντιαίου μνημείου «Ζάλογγο» σε χυτό ορείχαλκο. Ακόμη, σε κεντρικό σημείο του αεροσταθμού, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα μπορούν να θαυμάσουν ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του Ζογγολόπουλου, τις «Oμπρέλες».

Το αεροδρόμιο, που από την έναρξη λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει δεκάδες εκθέσεις πολιτιστικού και εικαστικού περιεχομένου, έχει την τιμή να υποδέχεται στους χώρους του ακόμη πέντε έργα του μεγάλου Έλληνα γλύπτη, του οποίου το γιγαντιαίων διαστάσεων έργο «Ολυμπιακοί Κύκλοι» (πλάτους 18 μέτρων, ύψους 15 μέτρων και βάρους 9 τόνων) κοσμεί τον υπαίθριο χώρο του αεροδρομίου από το 2002, με τους κύκλους να συμβολίζουν φωτεινές διαδρομές και σχέσεις ανάμεσα σε λαούς και χώρες.

Όλα τα γλυπτά βρίσκονται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του αεροσταθμού, προσβάσιμους για όλους τους επισκέπτες.

Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, στο Επίπεδο Αφίξεων (Είσοδος 1), όπου θα βρίσκεται έως και τις 31 Ιανουαρίου 2009. Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επισκέπτες του αεροδρομίου.

Την ευθύνη της επιλογής των έργων είχε η τεχνοκριτικός Έφη Ανδρεάδη και του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού η Καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Σόνια Χαραλαμπίδου – Διβάνη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024