Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕναλλακτικό αεροδρόμιο εξυπηρέτησης του A380 ο ΔΑΑ
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Εναλλακτικό αεροδρόμιο εξυπηρέτησης του A380 ο ΔΑΑ

Ως ένα από τα αεροδρόμια παγκοσμίως που μπορούν να εξυπηρετήσουν το νέο αεροσκάφος A380 σε περίπτωση αλλαγής προορισμού εν πτήσει (Diversion Airports for A380 flight) επέλεξαν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών […]

Ως ένα από τα αεροδρόμια παγκοσμίως που μπορούν να εξυπηρετήσουν το νέο αεροσκάφος A380 σε περίπτωση αλλαγής προορισμού εν πτήσει (Diversion Airports for A380 flight) επέλεξαν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”<...>η κατασκευάστρια εταιρία Airbus και οι εταιρίες Singapore Airlines, Emirates και Qantas που εντάσσουν το νέο αεροσκάφος στο στόλο τους.

Η επιλογή του κατασκευαστή και των τριών κορυφαίων αερομεταφορέων για την εξυπηρέτηση του υπερσύγχρονου νέου αεροσκάφους Α380 είναι ιδιαίτερα τιμητική για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Ήδη από το 2002, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στον αεροπορικό κλάδο, ο ΔΑΑ συμμετείχε στις εργασίες του Α380 Airport Compatibility Group, με αντικείμενο τις επιχειρησιακές ανάγκες των αεροδρομίων και στόχο την ασφαλή και άριστη εξυπηρέτηση του Α380 κατά την προσγείωση, τη στάθμευση και την απογείωση.

Αποτέλεσμα των εργασιών ήταν μεταξύ άλλων η σχετική πιστοποίηση που έλαβε η κατασκευάστρια εταιρία Airbus από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό E.A.S.A. (European Aviation Safety Agency), καθώς και από τη Federal Aviation Administration των Η.Π.Α. για να επιχειρεί το αεροσκάφος Airbus A380 σε αεροδρόμια όπως του Σίδνεϊ, του Λος `Αντζελες (LAX), του Λονδίνου (Heathrow), της Φρανκφούρτης, του `Αμστερνταμ, της Ρώμης (Fiumicino), της Βιέννης και της Αθήνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024