Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕτεροχρονίζεται η λειτουργία του νέου αεροδρομίου

Ετεροχρονίζεται η λειτουργία του νέου αεροδρομίου

Ετεροχρονίζεται όπως όλα δείχνουν η έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ στα Σπάτα. Έτσι, επιβεβαιώνονται οι πρόσφατες ανησυχίες-καταγγελίες Μητσοτάκη. Εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης παραδέχθηκε την […]

Ετεροχρονίζεται όπως όλα δείχνουν η έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα<.><...>. Έτσι, επιβεβαιώνονται οι πρόσφατες ανησυχίες-καταγγελίες Μητσοτάκη.

Εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης παραδέχθηκε την περασμένη Παρασκευή την αναβολή της ημερομηνίας έναρξης λειτουργίας του έργου, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του ότι: "το αεροδρόμιο θα ανοίξει τις πύλες του την 1η Μαρτίου".

Το φλέγον θέμα της λειτουργίας του έργου τέθηκε επί τάπητος την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών κ.κ. Κ. Λαλιώτης και Χ. Βερελής αντίστοιχα, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την πορεία και την εξέλιξη του έργου. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Λαλιώτης υπογράμμισε ότι τα συναρμόδια υπουργεία "εντείνουν την προσπάθειά τους, κλιμακώνουν τους ρυθμούς, έτσι ώστε το νέο διεθνές αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' να λειτουργήσει μέσα στον Μάρτιο, ως ένα από τα πιο σύγχρονα, ασφαλή και αποδοτικά αεροδρόμια της Ευρώπης και όλου του κόσμου".

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Λαλιώτης απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του έργου, παρόλο που μέχρι πριν από λίγες ημέρες υποστήριζε ότι το νέο αεροδρόμιο θα λειτουργήσει την 1η Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Βερελής, σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε στον πρωθυπουργό ότι έχουν παρατηρηθεί ορισμένα προβλήματα κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου και γι αυτό το λόγο οι τελικές αποφάσεις για την έκδοση άδειας λειτουργίας του αερολιμένα θα ληφθούν την προσεχή εβδομάδα.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την πορεία των οδικών – συγκοινωνιακών έργων από και προς τα Σπάτα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024