Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕξαγωγή τεχνογνωσίας από το ΔΑΑ στο Ντουμπάι και την Ινδία
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Εξαγωγή τεχνογνωσίας από το ΔΑΑ στο Ντουμπάι και την Ινδία

Τη δραστηριότητά του σε επίπεδο συμβουλευτικών υπηρεσιών και έργων πληροφορικής σε διεθνή αεροδρόμια του εξωτερικού συνεχίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), αξιοποιώντας την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του, με δύο ακόμη συνεργασίες, με το αεροδρόμιο του Ντουμπάι και με το αεροδρόμιο Rajiv Gandhi International Airport στο Hyderabad της Ινδίας…

Τη δραστηριότητά του σε επίπεδο συμβουλευτικών υπηρεσιών και έργων πληροφορικής σε διεθνή αεροδρόμια του εξωτερικού συνεχίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), αξιοποιώντας την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του, με δύο ακόμη<...>συνεργασίες, με το αεροδρόμιο του Ντουμπάι και με το αεροδρόμιο Rajiv Gandhi International Airport στο Hyderabad της Ινδίας.

Η συνεργασία με το Dubai International Airport, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο στον κόσμο, μέσω της Dubai Technology Partners, αφορά στην ανάπτυξη από το ΔΑΑ 3ετούς Στρατηγικού Σχεδίου του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του αεροδρομίου. Η συνεργασία με το αεροδρόμιο Rajiv Gandhi του Hyderabad αφορά στην αξιολόγηση από το ΔΑΑ του επιπέδου ετοιμότητας των υφιστάμενων συστημάτων και στη μελέτη των δυνατοτήτων επέκτασης και ανάπτυξης ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Σε επόμενη φάση, ο ΔΑΑ θα αξιολογήσει τη σκοπιμότητα εφαρμογής νέων συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας στο αεροδρόμιο του Χαϊντεραμπάντ.

Με τις δύο αυτές σημαντικές συνεργασίες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεχίζει να διευρύνει τη δυναμική παρουσία του στη διεθνή αγορά, παρέχοντας πρωτοποριακές λύσεις υψηλής τεχνολογίας σε διεθνή αεροδρόμια που βρίσκονται σε πορεία ανάπτυξης ή αναδιάρθρωσης των υποδομών και των υπηρεσιών τους. Μέχρι σήμερα, έργα του ΔΑΑ έχουν εξελιχθεί σε αεροδρόμια της Σαουδικής Αραβίας (Dammam), του Καζακστάν (Astana), Αυστραλίας (Σίδνεϊ), Αλβανίας (Τίρανα), της Κίνας (Πεκίνο), της Γερμανίας (Ντίσελντορφ και Αμβούργο), της Ουγγαρίας (Βουδαπέστη), της Ταϊλάνδης (Μπανγκόκ) και της Σιγκαπούρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο του Ντουμπάι αποτελεί σήμερα το κέντρο της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης της Μέσης Ανατολής. Με 34,3 εκατ. επιβάτες το 2007, το Dubai International Airport είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο στον κόσμο, με ρυθμό ανάπτυξης 19,3%.

Το Rajiv Gandhi International Airport στο Hyderabad της Ινδίας είναι ένα αεροδρόμιο που αναπτύχθηκε, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, από μηδενική βάση με το μοντέλο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ανήκει στο GMR Group, που είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους έργων υποδομής στην Ινδία, με δραστηριότητα στους τομείς της ενέργειας, των αεροδρομίων (αεροδρόμια Hyderabad και Ν. Δελχί), των οδικών έργων και των αγροτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024