Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ ΟΑ πέταξε στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ – Βερελής: Εκδίδουμε άδεια τον Μάρτιο

Η ΟΑ πέταξε στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ – Βερελής: Εκδίδουμε άδεια τον Μάρτιο

Ο νέος διεθνής αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα Σπάτα υποδέχθηκε εχθές την πρώτη δοκιμαστική πτήση πολιτικού αεροσκάφους Boeing 737-400 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, γεγονός που ανοίγει νέους ορίζοντες για τις αερομεταφορές […]

Ο νέος διεθνής αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα<.> υποδέχθηκε εχθές την πρώτη δοκιμαστική πτήση<...> πολιτικού αεροσκάφους Boeing 737-400 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, γεγονός που ανοίγει νέους ορίζοντες για τις αερομεταφορές της χώρας.

Το με ονομασία "Όλυνθος" αεροσκάφος της Ο.Α. μετά από δεκάλεπτη πτήση από το αεροδρόμιο του Ελληνικού προσγειώθηκε στο διάδρομο 03R/21L και τροχοδρόμησε στον τροχόδρομο CE του νέου αερολιμένα στις 12.50 με απόλυτη ασφάλεια, εφαρμόζοντας τα ισχύοντα πρότυπα αεροναυτιλίας.

"Είμαστε στην τελική ευθεία και πιστεύουμε ότι μέσα στο Μάρτιο θα εκδώσουμε την άδεια, να λειτουργήσει το αεροδρόμιο" δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής μετά την άφιξη του αεροσκάφους.

Από την πλευρά τους τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ Δ. Καλόφωνος, όσο και ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ Dr. Χ. Σταματόπουλος και ο γενικός διευθυντής κ. M. Mitscherlich αμέσως μετά την προσγείωση του Β737-400 επαναδιαβεβαίωσαν το άριστο της συνεργασίας των δύο πλευρών στο νέο περιβάλλον που ανοίγει για τις αερομεταφορές της χώρας η λειτουργία του νέου διεθνούς αερολιμένα Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος της Ο.Α. έχει ολοκληρώσει σε σημαντικό βαθμό τα έργα μετεγκατάστασής του, πρωταγωνιστεί στα δοκιμαστικά σενάρια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, ενώ η μεταφορά του συνόλου του εξοπλισμού και των εφοδίων εδάφους έχει προγραμματιστεί, με λεπτομέρειες, διατηρώντας συγχρόνως ισορροπίες λειτουργίας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, έως την έναρξη λειτουργίας του "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> "Οι οποιεσδήποτε συνεχείς αναφορές σε ημιτελή έργα που θα συμβάλλουν δήθεν αρνητικά στη λειτουργία του Ομίλου της Ο.Α.<.> στο νέο διεθνή αερολιμένα Αθηνών, δεν αντικατοπτρίζουν τη σημερινή εικόνα, η οποία στην πραγματικότητα της είναι τελείως διαφορετική, αφού ήδη στα Σπάτα έχει ξεκινήσει από καιρού η εγκατάσταση εξοπλισμού σε χώρους 6.000 τ.μ., γίνεται δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού καυσίμων, οι εγκαταστάσεις Cargo, Catering, Handling, Τεχνικής Βάσης Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, Κέντρου Επιχειρησιακού Ελέγχου (OCC) είναι έτοιμες σε ποσοστό 95-100% για να στεγάσουν όλες τις υπηρεσίες και τις θυγατρικές του Ομίλου".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024