Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚαι δεύτερος διάδρομος τροχοδρόμησης στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου

Και δεύτερος διάδρομος τροχοδρόμησης στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου

Την κατασκευή ενός δεύτερου διαδρόμου τροχοδρόμησης στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου σχεδιάζει η διαχειρίστρια εταιρία του BAA Plc,που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 2,7 […]

Την κατασκευή ενός δεύτερου διαδρόμου τροχοδρόμησης στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου σχεδιάζει η διαχειρίστρια εταιρία του BAA Plc,<...>που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 2,7 δισ. λίρες Αγγλίας, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμος το 2014, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του αυξανόμενου αριθμού διερχόμενων επιβατών του αεροδρομίου, στο οποίο λειτουργεί σήμερα ένας διάδρομος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας, το έργο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση κριτικής από τους κατοίκους της περιοχής και από περιβαλλοντικές οργανώσεις, θα αυξήσει τη δυναμικότητα του αεροδρομίου κατά περίπου 76 εκατ. ταξιδιώτες μέχρι το 2030.

Σχετικά ο κ. Mike Clasper, Chief Executive Officer της BAA Plc δήλωσε:
“Δουλέψαμε πολύ σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια για να βεβαιώσουμε ότι ο δεύτερος διάδρομος του Stansted θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία της Βρετανίας, στις αεροπορικές εταιρίες της και στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο. Επίσης, εξετάσαμε με κάθε λεπτομέρεια τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου, προκειμένου να είναι όσο το δυνατό μικρότερες”.

“Τα καλά νέα”, ανέφερε μεταξύ άλλων “είναι ότι καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος κατασκευής του έργου κατά 30% από τις αρχικές εκτιμήσεις της Κυβέρνησης για την κατασκευή του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024