Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚαταγγελίες για τα κρατητήρια του Ελ. Βενιζέλος
Αυτοψία του Συνηγόρου του Πολίτη στα κρατητήρια του αεροδρομίου

Καταγγελίες για τα κρατητήρια του Ελ. Βενιζέλος

“Απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση” των κρατουμένων αλλοδαπών στα κρατητήρια του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” διαπίστωσε σε αυτοψία, που πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη, κ. Γιώργος Καμίνης και ύστερα από αίτημά του προς τα αρμόδια υπουργεία, διεξήχθη έκτακτη συνάντηση για την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων…

“Απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση” των κρατουμένων αλλοδαπών στα κρατητήρια του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” διαπίστωσε<...> σε αυτοψία, που πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη, κ. Γιώργος Καμίνης και ύστερα από αίτημά του προς τα αρμόδια υπουργεία, διεξήχθη έκτακτη συνάντηση για την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στη σύσκεψη, που έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αρμόδιοι φορείς δεσμεύτηκαν να απολυμάνουν άμεσα τους χώρους κράτησης, να αντικαταστήσουν τα στρώματα και να ζητήσουν από την Περιφέρεια την ταχύτατη ολοκλήρωση της ανέγερσης του προβλεπόμενου νέου χώρου κράτησης.
Ειδικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου οι αλλοδαποί με αναστολή έκτισης της ποινής να μην κρατούνται επιπλέον μέρες, λόγω αδυναμίας καταβολής δικαστικών εξόδων, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί άμεσα ο χώρος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα δικαιωμάτων του ανθρώπου, κ. Βασίλης Καρύδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Μαρίνος Σκανδάμης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023