Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚλειστό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Cuzco λόγω ταραχών – Πλήγμα στον τουρισμό του Περού
Αεροδρόμια

Κλειστό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Cuzco λόγω ταραχών – Πλήγμα στον τουρισμό του Περού

Ταραχές στο αεροδρόμιο Arequipa του Περού.

Τρία αεροδρόμια του Περού, τα Ayacucho, Jaén και Juliaca, παραμένουν κλειστά. Στο Cuzco, πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα και πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες, ξενοδοχείο της Marriott πετροβολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης Cuzco στα νότια των Άνδεων και κόμβος-κλειδί για τις επισκέψεις στον διάσημο παγκοσμίως αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου, ανέστειλε χθες Πέμπτη 12 Ιανουαρίου «προληπτικά» και «μέχρι νεοτέρας» τη λειτουργία του εξαιτίας των μαζικών κινητοποιήσεων που συνταράσσουν το Περού για πάνω από έναν μήνα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας. «Αυτή η δράση λαμβάνεται για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων και των αερομεταφορών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και του στρατού ήταν ανεπτυγμένη χθες γύρω από το αεροδρόμιο, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο της χώρας, με περίπου 100 πτήσεις να συνδέουν την πόλη με την πρωτεύουσα Λίμα σε εβδομαδιαία βάση. Είναι η δεύτερη φορά που κλείνει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων τον Δεκέμβριο εναντίον της νέας προέδρου Dina Boluarte, μετά την παύση, τη σύλληψη και την προφυλάκιση του πρώην προέδρου Pedro Castillo, ο οποίος εξελέγη με κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Τον Δεκέμβριο, η λειτουργία του είχε ανασταλεί για πέντε ημέρες.

Ταραχές στο αεροδρόμιο Arequipa του Περού.

Τρία αεροδρόμια του Περού, τα Ayacucho, Jaén και Juliaca (AYP, JAE και JUL, αντίστοιχα), παραμένουν κλειστά, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα συνεχίζεται σε όλη τη χώρα και οι θανατηφόρες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας συνεχίζονται. Το κλείσιμο αυτών των αεροδρομίων επηρεάζει τις δραστηριότητες τριών αεροπορικών εταιρειών, της Sky Airline, της JetSMART και της LATAM Peru.

Τα αεροδρόμια Andahuaylas, Cuzco και Arequipa υπέστησαν ζημιές από διαδηλωτές, που προκάλεσαν καταστροφές στον διάδρομο προσγείωσης, τα γραφεία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τους περιμετρικούς φράκτες, τα σήματα ασφαλείας και πολλά άλλα, σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Αυτό οδήγησε τις τοπικές αρχές να ενισχύσουν τις λειτουργίες ιδιαίτερα του αεροδρομίου Lima International (LIM), τον κύριο κόμβο και σημείο διεθνούς εισόδου του Περού. Η Lima Airport Partners (LAP), ο διαχειριστής του αεροδρομίου, εισήγαγε νέα μέτρα ασφαλείας με στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των επιβατών και των χρηστών.

Αρκετοί διεθνείς φορείς αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένων των International Air Transport Association (IATA), Airport Council International (ACI) και Latin American & Caribbean Air Transport Association (ALTA), κάλεσαν τις περουβιανές αρχές να εξασφαλίσουν τη λειτουργία των αεροδρομίων.

Στο Cuzco, πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα, και πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες στο Περού, ξενοδοχείο της αλυσίδας Marriott πετροβολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε 10 από τις 25 περιφέρειες του Περού, με πολλούς οδικούς άξονες να έχουν κλείσει.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024