Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠαγκόσμια “πρωτιά” για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Παγκόσμια “πρωτιά” για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Το επιβατικό κοινό ανέδειξε το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο στην κατηγορία του, σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα της ανεξάρτητης έρευνας “Global Airport Monitor” του Διεθνούς Οργανισμού Αερομεταφορών […]

Το επιβατικό κοινό ανέδειξε το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο στην κατηγορία του, σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα της ανεξάρτητης έρευνας <…>“Global Airport Monitor” του Διεθνούς Οργανισμού Αερομεταφορών (IATA) για το 2002.

Έτσι, στην κατηγορία των αεροδρομίων με μέγιστη επιβατική κίνηση 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέλαβε για τη χρονιά που πέρασε την 1η θέση τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά τη Συνολική Ικανοποίηση Επιβατών (ανεβαίνοντας δυναμικά από την 3η θέση στον κόσμο και τη 2η στην Ευρώπη για το 2001).

Όπως μάλιστα αναφέρει στη σχετική έκθεσή της η IATA, η συγκεκριμένη κατηγορία της έρευνας είναι και η πλέον ανταγωνιστική, δεδομένου ότι σε αυτήν συμμετέχει ο μεγαλύτερος αριθμός αεροδρομίων (ανάμεσά τους τα αεροδρόμια των Βρυξελλών, του Ντύσελντορφ, της Βιέννης, του Ελσίνκι, της Γενεύης, του Όσλο, του Μόντρεαλ, του Γιοχάνεσμπουργκ, της Νίκαιας, του Κέιπ Τάουν και της Μόσχας).

Συγκεκριμένα, στις διάφορες κατηγορίες με βάση την επιβατική κίνηση, τα αεροδρόμια που κατέκτησαν την πρώτη θέση για τη Συνολική Ικανοποίηση Επιβατών το 2002 είναι:

  • Στην κατηγορία επιβατικής κίνησης άνω των 40 εκατ. επιβατών το χρόνο, την πρώτη θέση κατέκτησε το αεροδρόμιο Schiphol του Aμστερνταμ.
  • Στην κατηγορία επιβατικής κίνησης από 25-40 εκατ. επιβάτες το χρόνο την πρώτη θέση κατέκτησε το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης.
  • Στην κατηγορία επιβατικής κίνησης από 15-25 εκατ. επιβάτες το χρόνο την πρώτη θέση κατέκτησε το αεροδρόμιο Dubai International.
  • Στην κατηγορία επιβατικής κίνησης έως 15 εκατ. επιβάτες το χρόνο την πρώτη θέση κατέκτησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις των επιβατών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, όπως καταγράφονται μέσω της “Global Airport Monitor” που αποτελεί το βασικό εργαλείο μέτρησης της ικανοποίησης επιβατών αεροδρομίων παγκοσμίως, επισφραγίζουν τη δυναμική πορεία του Αερολιμένα διεθνώς, καθώς και τη συμβολή του στη θετική εικόνα και προβολή της χώρας μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024