Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠαράνομο χαρακτηρίζεται το αεροδρόμιο “Ερτζάν” από την Ε.Ε.

Παράνομο χαρακτηρίζεται το αεροδρόμιο “Ερτζάν” από την Ε.Ε.

“Το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν στην κατεχόμενη Τύμπου δεν υπάρχει, για την Ευρωπαϊκή Ένωση“ ήταν χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του επικεφαλή του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Πρέσβη Αντριάν […]

Το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν στην κατεχόμενη Τύμπου δεν υπάρχει, για την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του επικεφαλή<...> του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Πρέσβη Αντριάν βαν ντερ Μιρ, την περασμένη Πέμπτη.

«Το αεροδρόμιο Ερτζάν δεν υφίσταται για εμάς, έτσι εμείς ασχολούμαστε με τις υπό την κυπριακή κυβέρνηση περιοχές. Σήμερα (προχθεές)είμαστε εδώ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας», είπε.

Από την άλλη, ενώ η επίσημη θέση της βρετανικής κυβέρνησης για το θέμα των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και των κατεχομένων παραμένει η ίδια, ότι δηλαδή αυτό αποτελεί αντικείμενο διαβουλεύσεων με τους νομικούς της συμβούλους και με άλλους, ουσιαστικά εγκαταλείπεται η όλη προσπάθεια, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ντένις Μακσέιν στην εβδομαδιαία τουρκοκυπριακή εφημερίδα του Λονδίνου `Londra Gazete`.

Επίσης, σημαντικό γεγονός αποτελεί η επίσκεψη στα κατεχόμενα 12 αντιπροσώπων μεγάλων αμερικανικών εταιριών με επικεφαλής τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Aγκυρα, Amer Kayani, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο Ερτζάν.

Η Milliyet προβάλλει το θέμα, σε δίστηλο στην κορυφή της πρώτης σελίδας, με τον τίτλο «Ήρθαν οι Αμερικανοί, τρελάθηκαν οι Ελληνοκύπριοι», τον υπότιτλο «Επίσημη επίσκεψη από τις Η.Π.Α.» και τον πλαγιότιτλο «Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες επισκέφθηκαν τη Βόρεια Κύπρο χρησιμοποιώντας το αεροδρόμιο Ερτζάν και αυτό εξόργισε τους Ε/Κ».

Η Sabah γράφει για το θέμα, σε τρίστηλο των εσωτερικών σελίδων, με τον τίτλο «Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες μετέβησαν στην Κύπρο χρησιμοποιώντας το αεροδρόμιο Ερτζάν». Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμερικανικών Εταιρειών, Χαλίμ Νεϋζί, σε δηλώσεις του είπε πως για πρώτη φορά μία αμερικανική εμπορική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην `ΤΔΒΚ` για να προβεί σε συζητήσεις για επενδύσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024