Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠαρουσίαση της έκθεσης “The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα” στον ΔΑΑ
Συνεργασία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Παρουσίαση της έκθεσης “The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα” στον ΔΑΑ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών παρουσιάζεται από τις 12 Μαΐου έως τις 10 Οκτωβρίου 2011, μια συνοπτική παρουσίαση με πληροφορίες για την […]

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών παρουσιάζεται από τις 12 Μαΐου έως τις 10 Οκτωβρίου 2011<...>, μια συνοπτική παρουσίαση με πληροφορίες για την έκθεση “The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα” μαζί με φωτογραφικά στιγμιότυπα των καλλιτεχνών από την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Η έκθεση, την οποία έχει επιμεληθεί η Jessica Morgan, επιμελήτρια της Tate Modern του Λονδίνου, παρουσιάζει μαζί για πρώτη φορά το έργο διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι έζησαν και δημιούργησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Βλέποντας την Ελλάδα ως τόπο έμπνευσης κατά τα τελευταία εξήντα χρόνια, τα έργα που παρουσιάζονται αντικατοπτρίζουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η χώρα, η μακρά πολιτιστική της ιστορία και τα γεωγραφικά της χαρακτηριστικά συνεχίζουν να αποτελούν πηγή καλλιτεχνικών πρωτοποριών μέσα στο χρόνο. Επικεντρώνοντας το βλέμμα μας σε εκείνους τους καλλιτέχνες που αφιέρωσαν μακρά περίοδο παραμονής τους στην Ελλάδα ή και σε κάποιες περιπτώσεις δημιούργησαν το δεύτερο σπίτι τους εδώ, η έκθεση φέρνει στο προσκήνιο γνωστούς επισκέπτες αλλά και εκείνους που είναι διακριτικά παρόντες τις τελευταίες δεκαετίες.

Η παρουσίαση της έκθεσης πραγματοποιείται στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1). Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Η έκθεση “The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα” αποτελεί τη δεύτερη φάση της συνεργασίας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με το αεροδρόμιο. Προηγήθηκε η παρουσίαση της μόνιμης έκθεσης “Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα”, που διήρκεσε από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2011.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024