Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Μόσχας
Φονική έκρηξη με νεκρούς στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν (εκ των οποίων 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση) από την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στον χώρο παραλαβής των αποσκευών της αίθουσας αφίξεων διεθνών πτήσεων και ο…

Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν (εκ των οποίων 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση) από την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο<...> της Μόσχας.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στον χώρο παραλαβής των αποσκευών της αίθουσας αφίξεων διεθνών πτήσεων και ο επικεφαλής της επιτροπής έρευνας Βλαντιμίρ Μάρκιν ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι στο χώρο της έκρηξης βρέθηκε το κεφάλι ενός άνδρα “αραβικής εμφάνισης”, ηλικίας 30-35 ετών.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανέβαλε την αναχώρησή του για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός μετά τη βομβιστική επίθεση, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ο Μεντβέντεφ επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ελβετία αύριο Τρίτη και θα εκφωνούσε την εναρκτήρια ομιλία στο διεθνές φόρουμ.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι αρχές θα καταδιώξουν και θα τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονία. Την επίθεση καταδίκασαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Aντερς Φογκ Ράσμουσεν. Από το Βερολίνο, η καγκελάριος της Γερμανίας, Aγκελα Μέρκελ, σε μήνυμά της προς το Ρώσο πρόεδρο εκφράζει τη “συμπάθειά” της και του ζητά να μεταφέρει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων.

Την επίθεση καταδίκασε επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντάς την “βάρβαρη και δειλή”. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε σοκαρισμένος, ενώ ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη των ιταλικών αρχών προς τη ρωσική κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας απέστειλε τηλεγράφημα στον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, με αφορμή τη χθεσινή έκρηξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας. “Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαιη αυτή πράξη» αναφέρει στο μήνυμά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας ταυτόχρονα θλίψη για την απώλεια τόσων ανθρωπίνων ζωών και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. “Ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στο ρωσικό αυτές τις δύσκολες ώρες”, αναφέρει, τονίζοντας την υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες των ρωσικών αρχών να εντοπιστούν οι ηθικοί αυτουργοί και να παραπεμφθούν τη δικαιοσύνη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024