Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης και πάλι ο Παράσχης
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης και πάλι ο Παράσχης

Μετά την πρώτη επιτυχημένη θητεία του στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International / ACI Europe), ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, επανεκλέχθηκε επικεφαλής του συμβουλίου, που αποτελεί τον επίσημο φορέα και τη «φωνή» 400…

Μετά την πρώτη επιτυχημένη θητεία του στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International / ACI Europe), ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, επανεκλέχθηκε<...>επικεφαλής του συμβουλίου, που αποτελεί τον επίσημο φορέα και τη «φωνή» 400 αεροδρομίων σε 45 ευρωπαϊκές χώρες και αντιπροσωπεύει το 90% της εμπορικής αεροπορικής κίνησης της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία της επανεκλογής του στο πλαίσιο των εργασιών της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ACI Europe στο Παρίσι, ο κ. Παράσχης δήλωσε: «Με τιμά ιδιαίτερα η επανεκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης. Συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τη δουλειά μας σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης που υπαγορεύει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη αποτελεσματικών λύσεων για τον κλάδο των αερομεταφορών. Την τελευταία χρονιά, διαχειριστήκαμε με επιτυχία σειρά θεμάτων σχετικών με την ασφάλεια, τις χρεώσεις των αεροδρομίων, την αναθεώρηση του κανονιστικού πλαισίου για τα slots και το περιβάλλον. Μάλιστα, παρά τη διαπιστωμένα εξαιρετικά χαμηλή συμβολή των αεροδρομίων στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σημερινή δέσμευση όλων των ευρωπαϊκών αεροδρομίων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη δημιουργία μέσα σε ένα χρόνο ενός ευρωπαϊκού συστήματος σχετικής περιβαλλοντικής πιστοποίησης για τα αεροδρόμια».

Ο κ. Παράσχης είναι επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), που εκπροσωπεί 1.530 αεροδρόμια σε 175 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024