Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρόστιμο στον Ελ. Βενιζέλος από το υπουργείο Μεταφορών

Πρόστιμο στον Ελ. Βενιζέλος από το υπουργείο Μεταφορών

Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ευρώ θα επιβάλει το υπουργείο Μεταφορών στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν τραγικές παραλείψεις, με αποτέλεσμα να υπολειτουργήσει το αεροδρόμιο…

Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ευρώ θα επιβάλει το υπουργείο Μεταφορών στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, καθώς κατά<...> τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν τραγικές παραλείψεις, με αποτέλεσμα να υπολειτουργήσει το αεροδρόμιο και να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες επιβάτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα.

Παρ` ότι η διοίκηση του διεθνούς αερολιμένος Αθηνών διαβεβαίωνε ύστερα από μία ημέρα διακοπής των πτήσεων ότι θα λειτουργήσει κανονικά, σύμφωνα με το υπουργείο δεν φρόντισε να προμηθευθεί τα κατάλληλα μηχανήματα για τον καθαρισμό της πίστας από το χιόνι, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα σε διάφορα σημεία να μην μπορούν να φθάσουν στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης. Να σημειωθεί ότι ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών διαθέτει μόνο πέντε μηχανήματα εκχιονισμού, αριθμός που θεωρείται πολύ μικρός.

Όλο το Σαββάτο το αεροδρόμιο λειτουργούσε μετ` εμποδίων με τις περισσότερες πτήσεις να μην πραγματοποιούνται λόγω του παγετού που σχηματίστηκε στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης των αεροσκαφών από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών απηύθυναν έκκληση σε όσους ταξιδεύουν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες του αεροδρομίου για να αποφύγουν την ταλαιπωρία στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου. Όπως ανακοινώθηκε το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” βρισκόταν σε λειτουργική ετοιμότητα και αν και καθαρίστηκαν οι αεροδιάδρομοι, ωστόσο ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις καθώς παρατηρήθηκε βραδύς ρυθμός στον εκχιονισμό των σταθμευμένων αεροσκαφών, γεγονός για το οποίο εκφράστηκε η έντονη δυσφορία του υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή προς τη διοίκηση του αεροδρομίου.

Η απάντηση του αεροδρομίου

Την ίδια μέρα ( 14 Φεβρουαρίου) το αεροδρόμιο έβγαλε ανακοίνωση τύπου τονίζοντας ότι το αεροδρόμιο αποκατέστησε τη λειτουργική ετοιμότητα των διαδρόμων στις 21:00 τοπική ώρα στις 13 Φεβρουαρίου. Από την ώρα εκείνη, έχουν πραγματοποιηθεί 6 αφίξεις και 3 αναχωρήσεις αεροσκαφών.

Η διαδικασία αποπαγοποιήσης της πίστας και των αεροσκαφών συνεχίζεται. Λόγω του ισχυρού παγετού, η διαδικασία αποπαγοποίησης είναι ιδιαίτερα δυσχερής και πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς. Καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας θα εκτελεστούν λιγότερες από τις προγραμματισμένες πτήσεις.

Ήδη υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων, καθώς επίσης και σημαντικές καθυστερήσεις που μπορούν να ξεπεράσουν τις 5 ώρες. Το επιβατικό κοινό θα πρέπει να αποφεύγει τη μετακίνησή του προς το αεροδρόμιο εάν δεν έχει διασφαλίσει από την αεροπορική του εταιρεία ή το τηλεφωνικό κέντρο του αεροδρομίου την ακριβή ώρα αναχώρησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024