Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣε αδράνεια το νέο ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’

Σε αδράνεια το νέο ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’

Το νέο ραντάρ προσέγγισης στο bαεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, για το οποίο έγινε τόσος θόρυβος μετά το ατύχημα του “Γιάκοβλεφ” ακόμη δεν έχει τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία και εκμετάλλευση γιατί οι ελεγκτές […]

Το νέο ραντάρ προσέγγισης στο bαεροδρόμιο 'Μακεδονία', για το οποίο έγινε τόσος θόρυβος μετά το ατύχημα του "Γιάκοβλεφ" ακόμη δεν έχει τεθεί σε<...> επιχειρησιακή λειτουργία και εκμετάλλευση γιατί οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν περάτωσαν την επιχειρησιακή τους εκπαίδευση και δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη τα απαιτούμενα flight tests, παρότι πέρασαν 10 μήνες από την εγκατάσταση του ραντάρ.

Αυτά υποστηρίζει ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθηναίος Φλωρίνης σε ερώτηση που κατάθεσε προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών σχετικά με το αεροδρόμιο 'Μακεδονία' της Θεσσαλονίκη<.>ς.

Ο κ. Φλωρίνης καταγγέλλει ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην τοποθέτηση ILS CAT I στο διάδρομο 10/28, στην αναβάθμιση του ILS στο διάδρομο 16/34 από CAT I σε CAT II και στην απαιτούμενη φωτοσήμανση επισημαίνοντας ότι "Οι προθεσμίες εξέπνευσαν, αλλά οι υπεύθυνοι της ΥΠΑ και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης του έργου".

Όπως αναφέρει ο κ. Φλωρίνης ο διαγωνισμός για την προμήθεια ειδικού εκχιονιστικού οχήματος πολλαπλής χρήσεως έχει φρακάρει στα γρανάζια μεταξύ υπουργείων Ανάπτυξης, Μεταφορών και της ΥΠΑ, ενώ η Ολυμπιακή Αεροπορία εξακολουθεί να πετά με "minimums" που καθιερώθηκαν την δεκαετία του '70, ενώ οι άλλες εταιρίες έχουν προσαρμόσει τα "minimums" στα σημερινά δεδομένα γεγονός που τους επιτρέπει να εκτελούν δρομολόγια, ενώ η ΟΑ βρίσκεται σε κατάσταση αγρανάπαυσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024