Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης κατατάσσεται ο Δ.Α.Α.

Στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης κατατάσσεται ο Δ.Α.Α.

Σημαντική αύξηση 6,5% της επιβατικής του κίνησης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004 κατέγραψε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατά την 9μηνη περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2005…

Σημαντική αύξηση 6,5% της επιβατικής του κίνησης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004 κατέγραψε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών<...>κατά την 9μηνη περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2005, κατά την οποία ο Αερολιμένας υποδέχθηκε 11,2 εκατ. επιβάτες.

Στη συνολική αύξηση συνετέλεσε σημαντικά η εξέλιξη της διεθνούς κίνησης (+9% σε σχέση με το 2004), ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε άνοδο της τάξεως του 2,3%. Η μεγάλη αύξηση της διεθνούς κίνησης οφείλεται κυρίως στη δυναμική ανάπτυξη της κίνησης των τακτικών δρομολογίων (8,7%), σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή άνοδο της κίνησης charter (23,2%). Η σταθερά ανοδική εξέλιξη της κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας, κατατάσσει τον Αερολιμένα ανάμεσα στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια (άνω των 10 εκατ. επιβατών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη ώθηση στη θετική εξέλιξη της κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2005 έδωσε το Γ΄ τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος), κατά τη διάρκεια του οποίου ο Αερολιμένας υποδέχθηκε 4,6 εκατ. επιβάτες, 5% περισσότερους σε σχέση με την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου της `ολυμπιακής χρονιάς`. Σημειώνεται ότι, κατά τους μήνες της μεγαλύτερης αιχμής της θερινής περιόδου (Ιούλιος – Αύγουστος), η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε σημαντική αύξηση, 7,8% και 9%, αντίστοιχα.

Συνεχίζοντας τη δυναμική τους πορεία από την αρχή του έτους, οι αεροπορικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσίασαν σημαντική άνοδο στις πληρότητές τους κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς κατά το Γ΄ τρίμηνο. Συνολικά, κατά την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, οι πληρότητες στα δρομολόγια εξωτερικού ήταν σταθερά άνω του 80%, φθάνοντας τον Ιούλιο στο 81,4% κατά μέσο όρο. Τις υψηλότερες πληρότητες παρουσίασε η αγορά της Βορείου Αμερικής που ξεπέρασε το 90%, ενώ οι πληρότητες αεροσκαφών στους προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης και της `Απω Ανατολής ήταν επίσης ιδιαίτερα υψηλές, άνω του 80%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024