Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΘερμικές κάμερες στο Ελ. Βενιζέλος λόγω γρίπης των χοίρων
Επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο αεροδρόμιο

Θερμικές κάμερες στο Ελ. Βενιζέλος λόγω γρίπης των χοίρων

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε εκ νέου χθες το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες θερμικές κάμερες, στο πλαίσιο των…

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε εκ νέου χθες το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου<...> έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες θερμικές κάμερες, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για το Νέο Ιό της Γρίπης (Novel Influenza Virus), όπως προσωρινά ονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

“Το σύστημα επαγρύπνησης λειτουργεί πλήρως. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Η χώρα μας, τρεις ώρες μετά την αναγγελία του δυσάρεστου αυτού συμβάντος καταρχήν, και των όσων το συνόδευσαν στο Μεξικό, έθεσε σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο `ΑΡΤΕΜΙΣ`, με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Και πέραν των δύο μηχανημάτων ανίχνευσης, που τέθηκαν σε λειτουργία, προσετέθησαν άλλες οκτώ κάμερες στα σημεία εισόδου, στις πύλες της χώρας μας”, δήλωσε ο υπουργός.

“Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας πω, ότι ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας, πρόκειται να εφοδιαστούν με τα αντίστοιχα μηχανήματα, τα οποία ήδη έχουν φθάσει. Από την άλλη πλευρά, τα αεροϋγεονομεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Όπως διαπιστώσατε και εδώ, υπάρχουν γιατροί, υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο διερευνά κάθε περιστατικό, από την ώρα που σταλεί σήμα από τα μηχανήματα ανίχνευσης. Πέραν αυτών, το ενημερωτικό υλικό διανέμεται πλέον σε όλες τις πύλες εισόδου και θα ακολουθήσει και το αντίστοιχο για τα λιμάνια της χώρας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από την πρώτη κιόλας στιγμή ανταποκρίθηκε. Ανταποκρίθηκε με επάρκεια και πληρότητα. Θεωρώ, ότι ίσως να είμαστε και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, που έστησε τόσο σύντομα έναν τόσο καλό και αποτελεσματικό μηχανισμό.

Αύριο (σ.σ. σήμερα) μεταβαίνω στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Υγείας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου πέραν της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών -και θα είναι χρήσιμη η δική μας συνεισφορά σε αυτό- πρόκειται να υιοθετήσουμε βασικές κατευθύνσεις και αποφάσεις για τη θωράκιση ολόκληρης της Ευρώπης.

Επαναλαμβάνω, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας. Η δημόσια υγεία στη χώρα μας προστατεύεται. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει αναπτυχθεί ένα πλήρες δίκτυο, υποστηριζόμενο από τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024