Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΘετική η κίνηση το γ΄ τρίμηνο του 2009N στο ΔΑΑ
Μοναδικό μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο με αύξηση πτήσεων στο εννεάμηνο

Θετική η κίνηση το γ΄ τρίμηνο του 2009N στο ΔΑΑ

Θετικό ήταν το πρόσημο της επιβατικής κίνησης το γ΄ τρίμηνο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (+1,4%), συντελώντας στη βελτίωση του συνολικού απολογισμού από την αρχή του 2009, μιας χρονιάς, κατά την […]

Θετικό ήταν το πρόσημο της επιβατικής κίνησης το γ΄ τρίμηνο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (+1,4%), συντελώντας στη βελτίωση<...> του συνολικού απολογισμού από την αρχή του 2009, μιας χρονιάς, κατά την οποία η παγκόσμια οικονομική συγκυρία επηρέασε αρνητικά τις αερομεταφορές διεθνώς.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ανάμεσα στα λίγα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που κατάφεραν να κινηθούν θετικά στο τρίμηνο (σύνολο τριμήνου: 5.412.481 επιβάτες), με τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να ξεπερνούν τα νούμερα της προηγούμενης χρονιάς κατά 2% και 2,1% αντίστοιχα και το Σεπτέμβριο με -0,1% να διατηρεί τα επίπεδα του 2008 καταγράφοντας μία από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Η θετική αυτή εξέλιξη για το ΔΑΑ οφείλεται κυρίως στη δυναμική της κίνησης εσωτερικού που κατέγραψε αύξηση +7,6%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση υποχώρησε κατά -1,8%. Σημαντική αύξηση +7,1% παρουσίασε και ο συνολικός αριθμός των πτήσεων, με +16,5% στις πτήσεις εσωτερικού και ελαφρά υποχώρηση -1,1% στις διεθνείς πτήσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ειδικότερα το μήνα Αύγουστο, ο ΔΑΑ με +2,1% στην επιβατική κίνηση είχε την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια (κατά μέσο όρο τον Αύγουστο, η Ευρώπη σημείωσε πτώση της τάξης του -4%).

Σε σχέση με το μέσο όρο της επιβατικής κίνησης των μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων που σημείωσε πτώση -7,4% στο 9μηνο λόγω της αρνητικής διεθνούς συγκυρίας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρουσιάζει από την αρχή του χρόνου την καλύτερη εικόνα ανάμεσα σε περισσότερα από 30 μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια καταγράφοντας περιορισμένη μείωση της τάξης του -2,3% (σύνολο 12.617.608 επιβάτες). Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι μάλιστα το μόνο μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που κατέγραψε αύξηση πτήσεων.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πτήσεων στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ήταν αυξημένος κατά +4,6% (σύνολο 161.503 πτήσεις). Στο 9μηνο, το αεροδρόμιο ενίσχυσε το δίκτυό του με:
– 13 νέες αεροπορικές εταιρείες (Athens Airways, Etihad, Atlant-Soyuz Airlines, Baboo, Hellenic Imperial, Kuban Airlines, Libyan, Lviv και οι χαμηλού κόστους Air Arabia, Cimber Sterling, Sun Express, Pegasus, Transavia) και
– 9 νέους προορισμούς (Aμπου Ντάμπι, Βεγγάζη, Καζαμπλάνκα, Κρασνοντάρ, Μπέρμινχαμ, Νίκαια, Σάρζα, Σμύρνη, Τρίπολη).

Σχετικά με την εξέλιξη της κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ, κ. Γιάννης Παράσχης, σχολίασε: “Η ισχυρή δυναμική της αγοράς εσωτερικού και η αναπτυξιακή πολιτική του αεροδρομίου μας, οδήγησαν σε ένα θετικό τρίτο τρίμηνο και στη βελτίωση του συνολικού απολογισμού του έτους μέχρι σήμερα, διατηρώντας μάλιστα την Αθήνα σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, ο χώρος μας θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται διεθνώς από τη δυσχερή οικονομική συγκυρία. Ο ΔΑΑ συνεχίζει την πορεία του με γνώμονα το σωστό σχεδιασμό, την εφαρμογή αποτελεσματικής στρατηγικής και, πρωτίστως, με το ίδιο πνεύμα συνέπειας και συνεργασίας απέναντι στις αεροπορικές εταιρείες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024