Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο Abu Dhabi αποκτά το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της περιοχής

Το Abu Dhabi αποκτά το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της περιοχής

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για να καταστεί το Διεθνές Αεροδρόμιο του Abu Dhabi πρωτοποριακός χώρος για τις παγκόσμιες αερομεταφορές και να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών για τα […]

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για να καταστεί το Διεθνές Αεροδρόμιο του Abu Dhabi πρωτοποριακός χώρος για τις παγκόσμιες αερομεταφορές<...> και να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών για τα επόμενα πενήντα χρόνια, άρχισε ένας μεγαλόπνοος μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για επέκταση και πλήρη εκσυγχρονισμό του.

Ήδη, στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, δύο νέοι σύγχρονοι τερματικοί σταθμοί (Terminal 1A και Terminal 2) βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, αυξάνοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης κατά τρία εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Οι τερματικοί σταθμοί ολοκληρώθηκαν μέσα σε έξι μήνες, χρόνος ρεκόρ για την αποπεράτωση τέτοιων έργων.

Παραδίδοντας το πρώτο αυτό έργο, που στοίχισε 30 εκατ. Δολάρια, στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας ο Khalifa Al Mazrouei, Πρόεδρος της SCADIA – Επιτροπής Ελέγχου για την επέκταση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Abu Dhabi – χαρακτήρισε την ολοκλήρωσή του ως μεγάλο επίτευγμα, που δημιουργεί μια νέα εποχή για παροχή παγκόσμιου επιπέδου αεροπορικών διευκολύνσεων.

Το πρώτο αυτό έργο αποτελεί την αρχή ενός ευρύτερου και φιλόδοξου σχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί το 2010 έναντι συνολικής δαπάνης 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου συμβάλει στην αποσυμφόρηση της διακίνησης των επιβατών.

O Al Mazrouei, πρόσθεσε ότι αυτό είναι η αρχή μιας προσχεδιασμένης πορείας για μεταμόρφωση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Abu Dhabi. Στους επόμενους λίγους μήνες θα γίνουν σημαντικά έργα, ως αποτέλεσμα των μεσοπρόθεσμων στόχων για ανάπτυξη σύγχρονης υποδομής που θα εξυπηρετεί 20 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το Terminal 2, έκτασης 12.000 τ.μ., εξυπηρετεί 12 αεροπορικές εταιρίες και παρέχει άνεση και διευκολύνσεις στους επιβάτες κατά την άφιξη και αναχώρησή τους.

Το Terminal 1Α έκτασης 5.000 τ.μ., εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες στην περιοχή του Κόλπου και διαχειρίζεται πτήσεις από το Abu Dhabi σε 45 προορισμούς.

Τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Διεθνούς Αεροδρόμιου του Abu Dhabi, συνάδουν με το όραμα της κυβέρνησης για να καταστεί το Abu Dhabi ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος επιχειρηματικός και τουριστικός προορισμός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024