Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο London Heathrow αίρει τους περιορισμούς στις καθημερινές αναχωρήσεις επιβατών
Αεροδρόμια

Το London Heathrow αίρει τους περιορισμούς στις καθημερινές αναχωρήσεις επιβατών

Άλλα αεροδρόμια στην Ευρώπη αντιμετώπισαν επίσης ελλείψεις εργαζομένων τους τελευταίους μήνες. Την περασμένη εβδομάδα, το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ δήλωσε ότι θα επεκτείνει το ανώτατο όριο επιβατών μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Το Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου πρόκειται να τερματίσει τους καθημερινούς περιορισμούς στις αναχωρήσεις επιβατών στις 29 Οκτωβρίου, δήλωσε ανώνυμη πηγή χθες στο Reuters.

Το αεροδρόμιο περιόρισε τον αριθμό των αναχωρήσεων επιβατών σε 100.000 την ημέρα τον Ιούλιο, ενώ τον Αύγουστο επέκτεινε το ανώτατο όριο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου σε μια κίνηση να περιορίσει τις ουρές, τις καθυστερήσεις αποσκευών και τις ακυρώσεις πτήσεων, μετά τη δυσκολία του να αντιμετωπίσει την ανάκαμψη στα ταξίδια.

Η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά χθες Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ότι το αεροδρόμιο ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρείες ότι θα άρει το ανώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών στους τερματικούς σταθμούς του αργότερα αυτόν τον μήνα.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη δυσκολεύτηκαν να αντιμετωπίσουν την ανάκαμψη στα ταξίδια μετά το lockdown, με πολλούς να αποτυγχάνουν να προσλάβουν αρκετό προσωπικό για να χειριστούν τα check-in και τις αποσκευές. Τα ταξίδια των επιβατών βελτιώθηκαν λόγω των λιγότερων ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, καλύτερη ακρίβεια και μικρότερους χρόνους αναμονής για τις αποσκευές από τότε που εισήχθη το ανώτατο όριο, είχε δηλώσει το Heathrow τον Αύγουστο.

Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic, ενός από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Βρετανίας, δήλωσε μέσω email ότι η αεροπορική εταιρεία χαιρετίζει την απόφαση να τερματιστεί το όριο χωρητικότητας ενόψει της χειμερινής ταξιδιωτικής περιόδου.

Άλλα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη αντιμετώπισαν επίσης ελλείψεις εργαζομένων τους τελευταίους μήνες. Την περασμένη εβδομάδα, το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ δήλωσε ότι θα επεκτείνει το ανώτατο όριο επιβατών μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Το Schiphol είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα περιόριζε τις αναχωρήσεις σε περίπου 70.000 επιβάτες ημερησίως έως τον Οκτώβριο και σε δήλωση την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι ενδέχεται να επανεξετάσει το ανώτατο όριο στο τέλος του 2022.

Η δήλωση του Schiphol αναφέρει ακόμη ότι η διοίκηση του αεροδρομίου εργάζεται για την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού, με “βελτιωμένους χώρους ανάπαυσης και καλύτερους μισθούς για τους υπαλλήλους της εταιρείας ασφαλείας”, μεταξύ άλλων κινήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024