Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΒερελής: Συνεχείς επενδύσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Βερελής: Συνεχείς επενδύσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Την πολιτική της κυβέρνησης για συνεχείς επενδύσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής, σε επίσκεψη που έκανε αυτές τις μέρες στα , […]

Την πολιτική της κυβέρνησης για συνεχείς επενδύσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής, σε<...> επίσκεψη που έκανε αυτές τις μέρες στα , στα οποία έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις ύψους 37.270.726 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι “οι συνεχείς επενδύσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας είναι μέρος της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Η Ελλάδα με την εξαιρετικά δύσκολη γεωγραφική της διαμόρφωση έχει αναπτύξει ένα μεγάλο αριθμό διεθνών αερολιμένων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες όλης της χώρας και ιδιαίτερα του νησιώτικου συμπλέγματος.”

Η κίνηση των επιβατών στα αεροδρόμια των δύο νησιών αυξήθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω του μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Στο νέο αεροδρόμιο της Μυκόνου που παρουσιάζει σημαντική αύξηση στην επιβατική του κίνηση κατά 28% την τελευταία διετία, ολοκληρώθηκαν επενδύσεις ύψους 20.542.920 ευρώ (7 δισ. δραχμές) που περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου αεροσταθμού, ο οποίος επεκτείνει κατά 6.000 τ.μ. τον παλιό, την επέκταση του διαδρόμου κατά 490 μ. και την επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 11.000 τ.μ.

Επίσης, το πρόγραμμα ανάπτυξης του αερολιμένα Μυκόνου περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου και την επέκταση / σήμανση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 70.000 τ.μ.

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου υπήρξε τα τελευταία χρόνια αύξηση της κίνησης των επιβατών κατά 20% ενώ οι συνολικές επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν ανέρχονται σε 16.727.806 ευρώ (5,7 δισ. δραχμές). Οι επενδύσεις αφορούν στο νέο αεροσταθμό και την επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών. Η πλήρης ανανέωση του αεροδρομίου περιλαμβάνει και τη δημιουργία νέων χώρων, γραφείων, εστιατορίων, και καταστημάτων αφορολογήτων ειδών.

Αναφορικά με τα κονδύλια που προορίζονται για τα περιφερειακά αεροδρόμια βουλευτής της ΝΔ έκανε καταγγελία στην Βουλή ότι μέρος των κονδυλίων αυτών διοχετεύθηκε στην κατασκευή του αεροδρομίου των Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος. Στην απάντηση του ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρης Γέρου, τόνισε ότι ούτε δραχμή δεν δόθηκε παραπάνω για την οικοδόμηση του αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ στα Σπάτα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024