Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΥπηρεσίες Triple Play μέσω τεχνολογίας WiMax στο ΔΑΑ

Υπηρεσίες Triple Play μέσω τεχνολογίας WiMax στο ΔΑΑ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των επικοινωνιών και των ευρυζωνικών εφαρμογών, για πρώτη φορά στο διεθνή αεροδρομιακό χώρο ανέπτυξε σύνθετες υπηρεσίες Triple Play (ενιαίο δίκτυο δεδομένων, φωνής και τηλεοπτικού σήματος)…

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των επικοινωνιών και των ευρυζωνικών εφαρμογών, για πρώτη φορά<...>στο διεθνή αεροδρομιακό χώρο ανέπτυξε σύνθετες υπηρεσίες Triple Play (ενιαίο δίκτυο δεδομένων, φωνής και τηλεοπτικού σήματος) μέσω WiMax, της πιο σύγχρονης τεχνολογίας ασύρματης μετάδοσης, μεγάλης εμβέλειας και υψηλών ταχυτήτων. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, βελτιώνονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού περιβάλλοντος για ιδιωτική αλλά και εταιρική χρήση, αξιοποιώντας την υπερσύγχρονη κεντρική υποδομή του Αερολιμένα.

Ο ΔΑΑ, κάτοχος άδειας πιλοτικής χρήσης WiMax από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την περιοχή Σπάτα-Κορωπί, ανέπτυξε πιλοτικά WiMax εφαρμογές σε τρεις τεχνολογικές ενότητες, ανάλογα με τη χρήση τους (ιδιωτική / εταιρική χρήση / παροχή κομβικής υποδομής).

Ειδικότερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες στο Εμπορικό Πάρκο Αεροδρομίου, η Επιχειρηματική Μονάδα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΔΑΑ παρουσίασε τις ακόλουθες εφαρμογές, βασισμένες σε μετάδοση WiMax:

  • Εφαρμογές για ιδιωτική χρήση: Ταυτόχρονη μεταφορά τηλεοπτικού σήματος υψηλής ευκρίνειας, φωνής και δεδομένων, με ευκολία διαχείρισης και σύνδεσης και εξαιρετική ταχύτητα μετάδοσης (14 Mbps)
  • Εφαρμογές για εταιρική χρήση: Μέσω WiMax, ο ΔΑΑ είναι σε θέση να προσφέρει σε άλλες εταιρείες υπηρεσίες φιλοξενίας υπολογιστικών συστημάτων (Data Centre Services), Video-Conference και παροχή εφαρμογών εξ` αποστάσεως (ASP)

  • Παροχή κομβικής υποδομής – WiMax Hub: ο ΔΑΑ είναι σε θέση να παρέχει κομβική υποδομή σε άλλους παρόχους WiMax ή WLAN, για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών τους

Αναφορικά με τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, ο Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΔΑΑ, κ. Φώτης Καρώνης, δήλωσε: “Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει και συμβάλλει ενεργά στη διάδοση των ευρυζωνικών δικτύων και υπηρεσιών στην Ελλάδα. Τόσο στο Αεροδρόμιο όσο και στην ευρύτερη περιοχή, η ανάδειξη νέων ευρυζωνικών εφαρμογών για εταιρική όσο και για προσωπική χρήση, δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον καινοτομίας και ταξιδιωτικής εμπειρίας. Προς το παρόν εξετάζουμε διεξοδικά τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία WiMax και αξιολογούμε τις εφαρμογές και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες”.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024