Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑερομαχίες… πάνω από την Τανάγρα

Αερομαχίες… πάνω από την Τανάγρα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και 200.000 και πλέον επισκεπτών διεξήχθη την Κυριακή, στην Τανάγρα, το πρώτο Διεθνές Air Show «Αρχάγγελος 2005», που διοργάνωσε […]

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και 200.000 και πλέον επισκεπτών διεξήχθη την Κυριακή, στην Τανάγρα, το πρώτο<...> Διεθνές Air Show «Αρχάγγελος 2005», που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του προστάτη αγίου της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Στην αεροπορική επίδειξη συμμετείχαν 107 αεροσκάφη από 19 χώρες. Στο πλαίσιο του προγράμματος έγιναν πτητικές επιδείξεις από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και από ξένες αεροπορικές δυνάμεις. Στο air Show συμμετείχαν επίσης τρία ακροβατικά σμήνη της Πολωνίας (Orlik), της Ιταλίας (Frecce Tricolori) και της Ισπανίας (Patrulla Aguila). Τέλος αερομαχίες, εικονική προσβολή αεροδρομίου από μικτό σχηματισμό αεροσκαφών, πολεμική αποστολή έρευνας και διάσωσης, αεροπυρόσβεση, δοκιμές πτήσεων και προσγείωση βραχείας διαδρομής πραγματοποίησαν τα ελληνικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης και επισήμανε «η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μας κάνει περήφανους και να κοιμόμαστε ήσυχοι».
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι «η Πολεμική Αεροπορία έδειξε το καλύτερο εαυτό όπως πάντα και ότι η εκδήλωση πρέπει να γίνει θεσμός» ενώ κατέληξε ότι «η αεροπορική ιδέα πάντα συγκινούσε, πάντα συγκινεί και πάντα θα συγκινεί ιδιαίτερα τη νεολαία μας».

Τέλος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Γιώργος Αυλωνίτης ανέφερε ότι «επιδίωξη μας ήταν να δει ο κόσμος από κοντά τα πανάκριβα οπλικά συστήματα τα οποία αγοράζονται από το υστέρημα του και επίσης να γνωρίσει τους ανθρώπους που χειρίζονται αυτά τα οπλικά συστήματα».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024