Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο Κρήτης

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο Κρήτης

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Hellas Jet που εκτελούσε πτήση charter από Βρυξέλλες προς Ρόδο, το Σάββατο το απόγευμα. Στο Airbus A320 με 63 επιβαίνοντες και επταμελές πλήρωμα, και ενώ βρισκόταν πάνω από τη Χίο, διαπιστώθηκε βλάβη…

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας<...> Hellas Jet που εκτελούσε πτήση charter από Βρυξέλλες προς Ρόδο, το Σάββατο το απόγευμα. Στο Airbus A320 με 63 επιβαίνοντες και επταμελές πλήρωμα, και ενώ βρισκόταν πάνω από τη Χίο, διαπιστώθηκε βλάβη σε ορισμένα από τα όργανα του κόκπιτ, που ήταν απαραίτητα για την προσγείωση του αεροσκάφους.
Ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου, όπου ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και πήρε εντολή να κατευθυνθεί στο Ηράκλειο, όπου το αεροδρόμιο της πόλης διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σήμανε αμέσως συναγερμός και υπήρξε κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών και των συστημάτων για την ομαλή προσγείωση του Airbus, το οποίο, συνοδευόμενο από δύο μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος, ενώ το Airbus οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου, για να ελεγχθεί από τεχνικούς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024