Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνάκληση των συκοφαντικών δηλώσεων κατά των μηχανικών της Ο.Α. ζητάει η ΕΠΤΑΟΑ
Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ

Ανάκληση των συκοφαντικών δηλώσεων κατά των μηχανικών της Ο.Α. ζητάει η ΕΠΤΑΟΑ

“Το περιβάλλον του διώκτη της ΟΑ κ. Κ. Χατζηδάκη αποτελούμενο από golden boys και αναγνωρισμένα στελέχη της αγοράς (αλήθεια, τι λέει η αγορά γι` αυτούς;) ξανακτυπά!” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ο.Α. (ΕΠΤΑΟΑ)…

“Το περιβάλλον του διώκτη της ΟΑ κ. Κ. Χατζηδάκη αποτελούμενο από golden boys και αναγνωρισμένα στελέχη της αγοράς (αλήθεια, τι λέει η αγορά γι` αυτούς;) ξανακτυπά!” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση της<...>η Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ο.Α. (ΕΠΤΑΟΑ).

Με αφορμή την πρόσφατη εύρεση σοβαρότατων βλαβών στο άρτι αφιχθέν αεροσκάφος SX-BLD, που καλείται να συμπληρώσει τον κουτσουρεμένο στόλο της Ο.Α., η ΕΠΤΑΟΑ επισημαίνει τα ακόλουθα:


  • Το εν λόγω αεροπλάνο νοικιάστηκε πρόσφατα από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.
  • Στο εν λόγω αεροπλάνο, σχετικά πρόσφατα είχαν εκτελεστεί εργασίες βαριάς συντήρησης από επισκευαστικό κέντρο του εξωτερικού.
  • Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας την ευθύνη των εκτελεσθεισών εργασιών βαριάς συντήρησης φέρει το επισκευαστικό κέντρο του εξωτερικού.
  • Οι μηχανικοί της ΟΑ που μετείχαν στη διαδικασία παραλαβής είχαν ως αποστολή να επιθεωρήσουν τα έγγραφα που πιστοποιούσαν τις εργασίες συντήρησης.
  • Τα συστήματα στα οποία εντοπίστηκαν οι βλάβες σύμφωνα με τα έγγραφα συντήρησης είχαν ελεγχθεί ή επισκευαστεί κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρόσφατης βαριάς συντήρησης.
  • Το βάθος και η έκταση των ευρημάτων δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες για το εάν είχαν πράγματι εκτελεστεί οι αναγραφόμενες στα έγγραφα εργασίες.

Και συμπληρώνει:

“Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ευχαριστούμε τη διοίκηση των αερογραμμών και τον κ. Κ. Χατζηδάκη για τις αμετροεπείς δηλώσεις και τις ενέργειές τους, με τις οποίες καταδεικνύουν με περισσή σαφήνεια στο Πανελλήνιο τι ακριβώς εννοούν λέγοντας ότι η Τεχνική Βάση της ΟΑ είναι ακριβή.

Το χαμηλό κόστος είναι θεμιτό για κάθε αεροπορική επιχείρηση, καθώς ενισχύει τη θέση της στον ανταγωνισμό και μπορεί να προσφέρει φθηνότερες υπηρεσίες στον επιβάτη. Ο πιο εύκολος τρόπος για τη μείωση του κόστους συντήρησης είναι η επιλεκτική τήρηση των διαδικασιών συντήρησης κατά παράβαση των προδιαγραφών που θέτουν κατασκευαστές και αεροπορικές αρχές. Τα σημαντικότερο εχέγγυο ασφάλειας πτήσεων είναι η ύπαρξη άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού με κουλτούρα ασφάλειας που ενεργεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανεμπόδιστα χωρίς ανασφάλεια, εκβιασμούς και απειλές.

Η “ακριβή” Τ.Β. που δεν αρέσει στον κ. Κ. Χατζηδάκη έχει δώσει δείγματα γραφής στην ασφάλεια πτήσεων εδώ και πολλές δεκαετίες. Αυτά που σε χαμηλού κόστους επισκευαστικά κέντρα – εκδοτήρια πιστοποιητικών αξιοπλοΐας δεν εντοπίζονται ή δεν εκτελούνται, στην Τεχνική Βάση της ΟΑ δεν “περνάνε”.

Δηλώνουμε στους Έλληνες πολίτες την προσήλωσή μας στην ασφάλεια πτήσεων που είναι το πολυτιμότερο συστατικό του αεροπορικού προϊόντος.

Ο κ. Χατζηδάκης χρωστά εξηγήσεις στον Ελληνικό Λαό για το “έπος” των διοικήσεων που διόρισε, επ` ωφελεία του ανταγωνισμού.

Απαιτούμε από τη διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών την εντός 24ωρου ανάκληση των συκοφαντικών δηλώσεων κατά των Μηχανικών της ΟΑ που δήθεν “έδωσαν το πράσινο φως” για την παραλαβή του συγκεκριμένου αεροσκάφους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024