Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑναβολή της μείωσης των πτήσεων από τις Η.Π.Α. αποφάσισε η Βενεζουέλα

Αναβολή της μείωσης των πτήσεων από τις Η.Π.Α. αποφάσισε η Βενεζουέλα

Την αναβολή της ισχύος μέτρου, που προβλέπει την μείωση πτήσεων από τις Η.Π.Α. προς τη Βενεζουέλα, κατά 50%-70%έως την 30η Μαρτίου, αποφάσισε η κυβέρνηση της τελευταίας, προκειμένου να υπάρξει χρόνος […]

Την αναβολή της ισχύος μέτρου, που προβλέπει την μείωση πτήσεων από τις Η.Π.Α. προς τη Βενεζουέλα, κατά 50%-70%<...>έως την 30η Μαρτίου, αποφάσισε η κυβέρνηση της τελευταίας, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χώρων, όσον αφορά στις αεροπορικές τους εταιρίες, έπειτα από ανάλογη απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών (FAA) των Η.Π.Α. το 1995 να προχωρήσει στην απαγόρευση έναρξης νέων πτήσεων, τόσο επιβατικών, όσο και εμπορικών, από τη Βενεζουέλα προς τις Η.Π.Α., επικαλούμενη ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας των αεροδρομίων.

Συγκεκριμένα, η FAA το 1995 υποβίβασε στην κατηγορία 2 την Βενεζουέλα όσον αφορά στην ασφάλεια των αεροδρομίων και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, δεν επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρίες να προσθέσουν νέα δρομολόγια προς τις Η.Π.Α.. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η υπηρεσία αερομεταφορών της Βενεζουέλας, INAC, “εξαντλήσαμε όλες τις οδούς και αναγκαζόμαστε έτσι να μειώσουμε την συχνότητα των πτήσεων των αεροπορικών επιχειρήσεων των Η.Π.Α.”.

Η απόφαση της Βενεζουέλας χαρακτηρίστηκε από την αμερικάνικη πλευρά απροσδόκητη, ενώ όπως ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κ. `Ανταμ Έρελι, “η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαφή με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες και με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για να επιλυθεί το ζήτημα με ικανοποιητικό τρόπο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024