Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑντιδράσεις για τους σαρωτές σώματος στη Βρετανία
Ηδη τα αεροδρόμια Heathrow και Manchester εξοπλίστηκαν με σαρωτές σώματος

Αντιδράσεις για τους σαρωτές σώματος στη Βρετανία

Η Βρετανία επιχείρησε χθες να καθησυχάσει το κοινό μετά την τοποθέτηση σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια του Heathrow στο Λονδίνο και του Manchester, χωρίς να αναμένει την “κοινή θέση της ΕΕ” για το θέμα. Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Aντριου Aντονις εξήγησε πως οι εικόνες των ορισμένων επιβατών που καλούνται να περάσουν από τον…

Η Βρετανία επιχείρησε χθες να καθησυχάσει το κοινό μετά την τοποθέτηση σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια του Heathrow στο Λονδίνο και του<...> Manchester, χωρίς να αναμένει την “κοινή θέση της ΕΕ” για το θέμα. Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Aντριου Aντονις εξήγησε πως οι εικόνες των ορισμένων επιβατών που καλούνται να περάσουν από τον σαρωτή σβήνονται αμέσως, με απόλυτο σεβασμό στις σχετικές ανησυχίες που διατυπώνονται από άκρου εις άκρον στην Ευρώπη για παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Τα αεροδρόμια του Heathrow και του Manchester -αντίστοιχα το πρώτο και τέταρτο μεγαλύτερο της Αγγλίας στην κίνηση επιβατών- εξοπλίστηκαν με σαρωτές σώματος.

“Ήδη σήμερα ο κόσμος αποδέχεται να υποβάλλεται σε σωματικές έρευνες μετά την πάροδό τους από τις πύλες των ανιχνευτών μετάλλων, όταν και αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα ενοχλητική. Ένας σαρωτής σώματος ανήκει ακριβώς στην ίδια κατηγορία μηχανημάτων”, τονίζει ο Aντονις. “Στον παρόντα χρόνο, ένα μικρό ποσοστό από επιβάτες θα επιλέγεται για να περνά από το σαρωτή. Εάν ένας επιβάτης αρνηθεί, δε θα του επιτρέπεται η επιβίβαση”, πρόσθεσε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024