Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑυστραλία: Ένοπλοι φρουροί στα αεροπλάνα

Αυστραλία: Ένοπλοι φρουροί στα αεροπλάνα

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, ανακοίνωσε χθες ότι σύντομα ένοπλοι φρουροί θα τοποθετούνται σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις της Αυστραλίας για να προστατεύουν τα πληρώματα και τους επιβάτες από τυχόν […]

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, ανακοίνωσε χθες ότι σύντομα ένοπλοι φρουροί θα τοποθετούνται σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις<...> της Αυστραλία<.>ς για να προστατεύουν τα πληρώματα και τους επιβάτες από τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο κ. Χάουαρντ δήλωσε ότι οι φρουροί αυτοί θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και θα τοποθετούνται σε πτήσεις που "θα επιλέγονται στην τύχη".

Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι στις αποσκευές και εξετάζονται τρόποι για να είναι πιο ασφαλή τα πιλοτήρια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού αν και η χώρα δεν απειλείται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος και τυχόν τρομοκρατική επίθεση εντούτοις θα δοθούν υπερεξουσίες στην Αυστραλιανή Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών (ASIO) ενώ θα υπάρξουν και νομοθετικές ρυθμίσεις που, εκτός των άλλων, θα αποβλέπουν και ισόβια κάθειρξη σε όποιον καταδικαστεί για τρομοκρατική επίθεση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
03/10/2022
30/09/2022
29/09/2022
28/09/2022
27/09/2022
26/09/2022