Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕπεισόδια στη άκαρπη συνεδρίαση της ΟΣΥΠΑ
Παράνομη κρίθηκε η 48ωρη της ΟΣΥΠΑ

Επεισόδια στη άκαρπη συνεδρίαση της ΟΣΥΠΑ

Έκτακτη συνεδρίαση έγινε προκειμένου τα μέλη της ΟΣΥΠΑ, Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας, να συζητήσουν το μέλλον τον κινητοποιήσεων τους, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κηρύξει […]

Έκτακτη συνεδρίαση έγινε προκειμένου τα μέλη της ΟΣΥΠΑ, Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας, να συζητήσουν το μέλλον τον κινητοποιήσεων τους<...>, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, που είχε εξαγγελθεί για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου.
Ο λόγος της απεργίας είναι οι μετατάξεις 732 χειριστών, μηχανικών και διοικητικών υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η ΟΣΥΠΑ υποστηρίζει πως οι κενές οργανικές θέσεις που είχε η ΥΠΑ έχουν ήδη καλυφθεί με την μετάταξη 250 υπαλλήλων της παλιάς Ολυμπιακής και ότι οι υπόλοιποι που θα μεταταγούν, θα τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις και δεν θα έχουν ουσιαστικά αντικείμενο.

Μετά την ολοκλήρωση των μετατάξεων των εργαζομένων της πρώην Ολυμπιακής, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, εάν το υπηρεσιακό συμβούλιο της ΥΠΑ κρίνει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί πλεονάζουν, τότε θα μπορούν να μεταταγούν και πάλι σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, δίχως την έγκρισή τους, με το μισθό που προβλέπεται για τις υπηρεσίες αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης χθες το απόγευμα, υπήρξε διάσταση απόψεων με κάποια μέλη να προτείνουν την τήρηση σκληρής στάσης με δυναμικές κινητοποιήσεις και τον Β. Αλεβιζόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του.
Αύριο, αναμένεται να συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή, ή όχι, την παραίτηση και να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
Ακόμα και αν οι υπάλληλοι αψηφήσουν τη δικαστική απόφαση και αποφασίσουν να απεργήσουν, δεν αναμένεται να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις, παρά σε περιφερικά αεροδρόμια. Δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι διεθνείς πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια “Ελευθέριος Βενιζέλος” και “Μακεδονία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024