Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕξαγγέλθηκε η μείωση αεροπορικών τελών και σπατόσημου

Εξαγγέλθηκε η μείωση αεροπορικών τελών και σπατόσημου

Η αντίστροφη μέτρηση για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος αεροπορικών εταιριών και τουριστικών φορέων έχει ξεκινήσει με την εξαγγελία του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Δρυ, από το βήμα της Βουλής, για […]

Η αντίστροφη μέτρηση για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος αεροπορικών εταιριών και τουριστικών φορέων έχει ξεκινήσει με την εξαγγελία<...> του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Δρυ, από το βήμα της Βουλής, για μείωση του σπατόσημο<.>υ (τέλος εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων) και των τελών του Αεροδρομίου των Σπάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Δρυς ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" επεξεργάζεται ήδη πρόγραμμα παροχής κινήτρων προς τους αερομεταφορείς, με σκοπό τη μείωση των τελών στάθμευσης και την ενίσχυση των μεμονωμένων δρομολογίων των εταιριών.

Το υπουργείο Οικονομικών μελετά τους τρόπους μείωσης και των δύο αυτών τελών αναζητώντας τρόπους που να μην προσκρούουν στις συμβατικές δεσμεύσεις που από το 1995 εμπεριέχονται στη Σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Hochtief για το Αεροδρόμιο των Σπάτων.

Τα τέλη του αεροδρομίου των Σπάτων που έχουν επιβληθεί από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών υπολογίζεται ότι θα μειωθούν κατά 10-20% από την 1-1-2002 με στόχο να τονωθεί η κίνηση και να μειωθούν οι επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί οι ναύλοι μετά το άνοιγμα του αεροδρομίου.

Να σημειώσουμε ότι τα έσοδα από το σπατόσημο που σήμερα επιβάλλεται (12 και 20 ευρώ για το εσωτερικό και την Ε.Ε. και για τρίτες χώρες αντίστοιχα) κατανέμονται με αναλογία 75% υπέρ του εκσυγχρονισμού των αερολιμένων και 25% για σκοπούς της ΥΠΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η όποια μείωση αποφασιστεί δεν θα ξεπερνάει το 25%, καθώς, ειδικά για το Νέο Αεροδρόμιο των Σπάτων τα έσοδα από το Σπατόσημο (το 75%) είναι "κλειδωμένα" μέχρι την 1/11/2014 (άρθρο 26.1) και δεν δύνανται να μεταβληθούν "με τρόπο που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα της εταιρίας του αεροδρομίου. Συνολικά τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από το σπατόσημο ξεπερνούν τα 70 δισ. δρχ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024