Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ ασφάλεια των αερομεταφορών στο επίκεντρο του συνεδρίου AVSEC World

Η ασφάλεια των αερομεταφορών στο επίκεντρο του συνεδρίου AVSEC World

Ξεκίνησαν εχθές στο Divani Caravel οι εργασίες του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου AVSEC World με κεντρικό θέμα την ασφάλεια των πτήσεων και των αερομεταφορών γενικότερα και “οικοδεσπότες” τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών […]

Ξεκίνησαν εχθές στο Divani Caravel οι εργασίες του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου AVSEC World με κεντρικό θέμα<...> την ασφάλεια των πτήσεων και των αερομεταφορών γενικότερα και “οικοδεσπότες” τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Το συγκεκριμένο συνέδριο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την Ελλάδα καθώς η ασφάλεια των πτήσεων παίζει καθοριστικό ρόλο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Σταύρος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΥΠΑ, για εφαρμογή στη χώρα μας μιας νέας διαδικασίας ελέγχου των εισιτηρίων των επιβατών και των αποσκευών τους εκτός αερολιμένα (Off Airport Check In). Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε εφαρμογή Τεχνικής Οδηγίας Ασφάλειας και στο πρώτο αεροδρόμιο που έχει αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος είναι αυτό του Ηρακλείου Κρήτης Αναφερόμενος στο έργο της ΥΠΑ τόνισε ότι θεσπίζει κανόνες και εναρμονίζει το εθνικό νομικό πλαίσιο με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό και το διεθνές και ελέγχει αυστηρά την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας απ` όλους τους εμπλεκόμενους, στους αερολιμένες, φορείς.

Παράλληλα τόνισε την ποιοτική αναβάθμιση του τομέα ασφαλείας της ΥΠΑ, γεγονός, που όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από τους επιθεωρητές που δέχθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας μας για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, από τον ICAO τόσο σε επιτελικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και των άλλων αεροδρομίων. Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι περίπου 800 σύνεδροι που έχουν κληθεί να πάρουν μέρος, θα αναπτύξουν τον προβληματισμό τους, θα υποβάλουν τις προτάσεις τους και θα ανταλλάξουν απόψεις, αναζητώντας τρόπους καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη του κοινού στις αερομεταφορές, που κλονίστηκε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024