Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ Διεθνής Ένωση Επιθεωρητών JIG απονέμει τα εύσημα στην Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων για το 2005

Η Διεθνής Ένωση Επιθεωρητών JIG απονέμει τα εύσημα στην Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμων για το 2005

Τα εύσημα στην Ολυμπιακή Εταιρία Καυσίμων Α.Ε. (Olympic Fuel Company S.A.- OFC) για την υποδειγματική λειτουργία και τις άριστες εγκαταστάσεις αεροπορικού καυσίμου στο Αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος` απένειμε για ακόμη μια φορά η Διεθνής Ένωση Επιθεωρητών JIG…

Τα εύσημα στην Ολυμπιακή Εταιρία Καυσίμων Α.Ε. (Olympic Fuel Company S.A.- OFC) για την υποδειγματική λειτουργία και τις άριστες εγκαταστάσεις<...>αεροπορικού καυσίμου στο Αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος` απένειμε για ακόμη μια φορά η Διεθνής Ένωση Επιθεωρητών JIG (Joint Inspection Group).

Κατά την ετήσια επιθεώρησή τους για το 2005 – μετά από σχεδόν πέντε χρόνια λειτουργίας του συστήματος ανεφοδιασμού καυσίμου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και απρόσκοπτης τροφοδοσίας των αεροπορικών εταιριών με 2,7 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου – οι εγκεκριμένοι επιθεωρητές του διεθνούς ομίλου αποφάνθηκαν, χωρίς καμία παρατήρηση, ότι η Ολυμπιακή Εταιρία Καυσίμων Α.Ε. αποτελεί μία από τις καλύτερες εγκαταστάσεις παραλαβής, αποθήκευσης και διανομής αεροπορικού καυσίμου διεθνώς και λειτουργεί βάσει των “υψηλότερων προδιαγραφών σε θέματα επιχειρησιακής λειτουργίας, ελέγχου ποιότητας του παρεχόμενου καυσίμου και διαδικασιών ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος”.

Παράλληλα με τις ετήσιες επιθεωρήσεις του JIG, το σύστημα επιθεωρείται συνεχώς και από άλλους φορείς (αεροπορικές εταιρίες, ΙΑΤΑ κ.α.) για την επιβεβαίωση της καλής συντήρησης και λειτουργίας του, με αποτέλεσμα τον απρόσκοπτο και ασφαλή ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με ποιοτικό καύσιμο.

Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ένωση Επιθεωρητών JIG δημιουργήθηκε από τις εταιρίες Agip, BP, Caltex, ChevronTexaco, ExxonMobil, Kuwait Petroleum, Shell, Statoil και Total. Η Ένωση διενεργεί κάθε χρόνο επιθεωρήσεις σε 120 αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια, προκειμένου να διασφαλίσει όχι μόνο την ποιότητα του παρεχόμενου καυσίμου αλλά και την τήρηση των κανόνων και διαδικασιών ασφάλειας υγείας και περιβάλλοντος. Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) συμμετέχει και εγκρίνει τις δραστηριότητες του JIG.

Η Ολυμπιακή Εταιρία Καυσίμων Α.Ε. (OFC), από την άλλη πλευρά, έχει δημιουργηθεί από την Ολυμπιακή Αεροπορία, τη Motor Oil, την Avin Oil, τη BFSC Βελγίου, και τη HansaConsult Γερμανίας. Ανέλαβε το 1998 από την Εταιρία Αεροδρομίου μετά από διεθνή διαγωνισμό το έργο κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας του συστήματος ανεφοδιασμού καυσίμου σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες που χρησιμοποιούν το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024