Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚόντρα Τσολάκη – Ajet για το πόρισμα

Κόντρα Τσολάκη – Ajet για το πόρισμα

Κόντρα για την ορθότητα συμπερασμάτων που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων για τα αίτια της περσινής αεροπορικήςτραγωδίας έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες μεταξύ του προέδρου της, κ. […]

Κόντρα για την ορθότητα συμπερασμάτων που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων για τα αίτια της περσινής αεροπορικής<...>τραγωδίας έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες μεταξύ του προέδρου της, κ. Ακριβού Τσολάκη και της εταιρίας Ajet, πρώην Helios Airways.

Συγκεκριμένα, η όλη διαμάχη έγκειται στο συμπέρασμα του πορίσματος ότι ο διακόπτης ελέγχου πίεσης του μοιραίου Boeing αφέθηκε στο manual από το έδαφος, το πλήρωμα δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους πριν και μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μην συμπιέζεται επαρκώς και να έχει την μοιραία κατάληξη. Η Ajet, όμως από την πλευρά της, αμφισβητεί την θέση του διακόπτη στο manual, υποστηρίζοντας ότι το αεροσκάφος δεν θα μπορούσε να απογειωθεί υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς λόγω της μεγάλης πίεσης οι πόρτες δεν θα έκλειναν και θα υπήρχε πόνος στα αυτιά. Για αυτό το λόγο μάλιστα, η Ajet έχει καλέσει στην Κύπρο ειδικούς από την Βρετανία για να στοιχειοθετήσουν το επιχείρημα της και να αντικρούσουν ουσιαστικά την ορθότητα πορίσματος της Ελληνικής Επιτροπής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024