Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜαταιώσεις πτήσεων στην Ευρώπη λόγω τέφρας
1.000 πτήσεις λιγότερες λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία

Ματαιώσεις πτήσεων στην Ευρώπη λόγω τέφρας

Έκλεισαν οι εναέριοι χώροι της Ολλανδίας και της νοτιοανατολικής Βρετανίας εξ αιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, γεγονός που προκάλεσε τη ματαίωση χθες τουλάχιστον 1.000 πτήσεων, ανακοίνωσε η ένωση […]

Έκλεισαν οι εναέριοι χώροι της Ολλανδίας και της νοτιοανατολικής Βρετανίας εξ αιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, γεγονός που<...> προκάλεσε τη ματαίωση χθες τουλάχιστον 1.000 πτήσεων, ανακοίνωσε η ένωση ελέγχου των ευρωπαϊκών πτήσεων Eurocontrol.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματούχοι της βρετανικής πολιτικής αεροπορίας χαλάρωσαν τη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων, η οποία είχε προκαλέσει αναστάτωση στις πτήσεις στα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου, αφού το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία άλλαξε κατεύθυνση. Η βρετανική υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε πως οι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ στον εναέριο χώρο πάνω από τη Βόρεια Ιρλανδία και τα νησιά Σέτλαντ, βορείως της Σκωτίας.

Το Eurocontrol εκτιμά ότι πιθανότατα να υπάρξει μια διακοπή των πτήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι αναμένεται να εκτελεστούν 28.000 πτήσεις, 1.000 λιγότερες από ότι συνήθως.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024