Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜαταίωση πτήσεων εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας
Προς Σκανδιναβία οδεύει η τέφρα από το ισλανδικό ηφαίστειο

Ματαίωση πτήσεων εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας

Διακόσιες πενήντα δύο πτήσεις ματαιώθηκαν χθες εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκαλεί η έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν και έχει επεκταθεί προς τον εναέριο χώρο της Σκωτίας και της βόρειας Ιρλανδίας, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας…

Διακόσιες πενήντα δύο πτήσεις ματαιώθηκαν χθες εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκαλεί η έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν και έχει επεκταθεί<...> προς τον εναέριο χώρο της Σκωτίας και της βόρειας Ιρλανδίας, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ηφαιστειακό νέφος δε θα προκαλέσει ολικό κλείσιμο του βρετανικού εναερίου χώρου παρά τη ματαίωση δεκάδων πτήσεων από και προς τη Σκωτία. Η ηφαιστειακή τέφρα από το ισλανδικό ηφαίστειο Γκρίμσβετν, που εξερράγη το Σάββατο, έφτασε χθες στη Σκανδιναβία, όπως ανακοίνωσε το Φινλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο. “Τα ρεύματα του αέρα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πνέουν προς τα νησιά Φερόες και τη Σκοτία με κατεύθυνση προς τη νότια Σκανδιναβία”, αναφέρει το ινστιτούτο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της φινλανδικής μετεωρολογικής υπηρεσίας το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας θα φτάσει στη νότια Φινλανδία σήμερα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις από ορισμένες περιοχές της χώρας εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει ότι ένα νέφος τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο θα καλύψει ολόκληρη την Ιρλανδία, τη Σκοτία και κάποια μέρη της νότιας Βρετανίας μέχρι τις 09:00 ώρα Ελλάδας της Τρίτης. Σε ερώτηση αν αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στις πτήσεις, ένας εκπρόσωπος της CAA δήλωσε: “Έτσι φαίνεται αυτήν τη στιγμή”.

Κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται στις αφίξεις τουριστών προς την Ελλάδα, εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας. Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος των εν Ελλάδι ουριστικών Πρακτόρων, κ. Γιώργος Τελώνης υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα όλα βαίνουν καλώς και δεν έχει διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα στις αερομεταφορές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024