Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΌχι της ΕΕ στη συμφωνία εξαγοράς της Austrian Airlines από τη Lufthansa
Φόβοι ότι η εξαγορά θα αυξήσει τις τιμές για τους καταναλωτές

Όχι της ΕΕ στη συμφωνία εξαγοράς της Austrian Airlines από τη Lufthansa

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέβαλε την έκδοση απόφασης για την εξαγορά από τη Lufthansa της Austrian Airlines και άρχισε εις βάθος έρευνα που ίσως θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία, στην οποία […]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέβαλε την έκδοση απόφασης για την εξαγορά από τη Lufthansa της Austrian Airlines και άρχισε εις<...> βάθος έρευνα που ίσως θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία, στην οποία αντιτίθενται αντίπαλες αεροπορικές εταιρείες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Η Επίτροπος αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού Nelly Croes ανακοίνωσε την απόφαση, εξηγώντας πως υπάρχουν φόβοι ότι η εξαγορά θα αυξήσει τις τιμές για τους καταναλωτές κι ενδέχεται να μειώσει ορισμένα δρομολόγια.

“Είναι ουσιώδες η συγκεντροποίηση των αεροπορικών εταιρειών να μη σημάνει ότι οι καταναλωτές θα στερούνται επιλογών, ανταγωνιστικών τιμών και άλλων οφελών της απελευθέρωσης των αερομεταφορών στην ΕΕ”.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι η ανακοίνωση την εξέπληξε, αλλά είναι βεβαία ότι θα λάβει τελικά έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ. Η Lufthansa συμφώνησε το 2008 να αγοράσει 41,6% της Austrian από την κρατική εταιρεία χόλντινγκ OeIAG καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ ανά μετοχή, κάτι παραπάνω από 366.000 ευρώ συνολικά. Ανάμεσα στους όρους της συμφωνίας ήταν και το να πληρώσει το κράτος της Αυστρίας 500 εκατ. ευρώ- ή κάτι παραπάνω του 1/3- των χρεών της AUA. Ωστόσο οι όροι της συμφωνίας εξόργισαν την κοινοπραξία Air France-KLM, που ήθελε επίσης να αγοράσει την AUA, καθώς και άλλες εταιρείες, όπως η British Airways και η Ryanair.

Οι Βρυξέλλες θα πρέπει να εγκρίνουν την παροχή βοήθειας ύψους 500 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία από το αυστριακό κράτος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024