Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠΟΕ: Καταδίκη της Boeing για μαζικές επιχορηγήσεις
Ικανοποίηση της ΕΕ για την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

ΠΟΕ: Καταδίκη της Boeing για μαζικές επιχορηγήσεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) καταδίκασε, τις “μαζικές επιχορηγήσεις” της Boeing επί ζημία της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικής κοινοπραξίας Airbus, όπως βεβαιώνεται με επίσημη ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης. “Χωρίς να υπεισέλθουμε σε […]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) καταδίκασε, τις “μαζικές επιχορηγήσεις” της Boeing επί ζημία της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικής κοινοπραξίας Airbus, όπως<...> βεβαιώνεται με επίσημη ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης. “Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, στα πορίσματα του ΠΟΕ οι μαζικές επιχορηγήσεις στην Boeing καταδικάζονται, καθώς παραβιάζονται πολλοί κανόνες του, ενώ δικαιώνεται κατ`ουσίαν η προσφυγή της Airbus”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, αυτή η προσφυγή της Airbus κατατέθηκε στη διάρκεια του 2004 ενώπιον του ΠΟΕ, όμως τώρα εκδόθηκε η “προκαταρκτική” απόφαση του ΠΟΕ. Σημειωτέον, και η Airbus» καταδικάστηκε στο τέλος Ιουνίου φέτος από τον ΠΟΕ για κάποιες επιχορηγήσεις, που είχε λάβει.

“Με την καταδίκη της Boeing σώζονται πάρα πολλές θέσεις εργασίας στην Airbus, διασφαλίζεται το μέλλον της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής κοινοπραξίας”, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικολογίας κ. Ζαν Λουΐ Μπορλό. “Διορθώθηκαν` επίσης (με την απόφαση του ΠΟΕ) οι δείκτες του ρολογιού, με την έννοια ότι καταδείχθηκε πόσες πολλές περισσότερες επιδοτήσεις έλαβε η Boeing συγκριτικά με την Airbus”.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Airbus, Ράϊνερ Όχιερ, τόνισε: “Παρήλθε πια ο καιρός για προσφυγές, που είδαμε το αποτέλεσμά τους, ήλθε όμως ο καιρός να διαπραγματευτούμε κατ` ευθείαν με την Boeing για τις μελλοντικές μας δραστηριότητες. Μόνον με διαβουλεύσεις θα μπορέσουμε να καθορίσουμε, μεταξύ μας, τους κανόνες ενός δίκαιου παιχνιδιού”.

Πτήσεις τώρα και στο διάστημα

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την εταιρεία μάρκετινγκ Space Adventures, για τη μεταφορά επιβατών στο διάστημα. Το διαστημικό ταξίδι θα πραγματοποιείται με το διαστημικό σκάφος CST-100, το οποίο κατασκευάζει η Boeing για τη NASA. Το CST-100 μπορεί να μεταφέρει επτά επιβάτες και να πετάει σε χαμηλή τροχιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας,το διαστημικό σκάφος θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει ως το 2015. Η Space Adventure, η οποία εδρεύει στη Βιρτζίνια, έχει κλείσει θέσεις για επτά άτομα που θα συμμετάσχουν σε οκτώ αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η καθεμία έναντι εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως με ρωσικά διαστημικά σκάφη. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί τιμή για τις πτήσεις της Boeing.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024