Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνασπισμός δυνάμεων του κλάδου των τουριστικών γραφείων
Ημερίδα Αερομεταφορές 2009

Συνασπισμός δυνάμεων του κλάδου των τουριστικών γραφείων

Για την προώθηση λύσεων και την βελτίωση τεχνικών και ουσιαστικών ζητημάτων που αφορούν στις σχέσεις των τουριστικών γραφείων και των αεροπορικών εταιρειών ενωμένος ο κλάδος, πραγματοποίησε εκδήλωση την Τετάρτη 20 […]

Για την προώθηση λύσεων και την βελτίωση τεχνικών και ουσιαστικών ζητημάτων που αφορούν στις σχέσεις των τουριστικών γραφείων<...> και των αεροπορικών εταιρειών ενωμένος ο κλάδος, πραγματοποίησε εκδήλωση την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (ΠΕΤΑΓΑ) και η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜ-Θ) διοργάνωσαν την ημερίδα “Αερομεταφορές 2009”, με σκοπό να συζητηθούν οι εξελίξεις του τομέα των αερομεταφορών και να αποφασιστεί η κοινή γραμμή που θα πρέπει να υιοθετήσει ο κλάδος απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία και ευρωστία των τουριστικών επιχειρήσεων.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στις αερομεταφορές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η επιθυμία των αεροπορικών εταιρειών να αυξήσουν τη συχνότητα πληρωμών BSP (Billing & Settlement Plan), ο ρόλος και η λειτουργία του APJC (AgencyProgramJointCouncil) καθώς και η καλύτερη δυνατή διαχείριση των MIDΤ (MarketingInformationDataTapes).

Aποψη όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι τα νέα δεδομένα θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στη ρευστότητα όσο και στον τρόπο λειτουργίας των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων και θα πρέπει από κοινού να εξεταστούν όλες οι σχετικές παράμετροι των συνεργασιών με τις αεροπορικές εταιρείες.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων και των αεροπορικών εταιρειών, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν oι κ.κ. Δημήτρης Πλατής, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Νικόλαος Ζωίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,δΔιοικητής ΥΠΑ. Γραπτό χαιρετισμό επίσης απέστειλαν ο κ. Μελέτιος Τζαφέρης, γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και η κα Aντζελα Γκερέκου, υπεύθυνη Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ.

H πολυπληθής και ουσιαστική συμμετοχή των παρευρισκομένων επιβεβαίωσε και επιβράβευσε, με τον πιο σαφή τρόπο, την προσπάθεια όλων των φορέων που από κοινού πλέον συνεργάζονται και συσπειρώνονται για την ανάδειξη κι επίλυση των θεμάτων του κλάδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024