Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒελτιωμένα τα έσοδα της Delta Air Lines στο β` τετράμηνο του 2007

Βελτιωμένα τα έσοδα της Delta Air Lines στο β` τετράμηνο του 2007

Η μεγάλη βελτίωση των εσόδων και η συνεχιζόμενη στάθμιση κέρδους-ζημίας ως αποτέλεσμα του σχεδίου ανασυγκρότησης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των οικονομικών αποτελεσμάτων, που παρουσίασε στο δεύτερο τετράμηνο του 2007, που […]

Η μεγάλη βελτίωση των εσόδων και η συνεχιζόμενη στάθμιση κέρδους-ζημίας ως αποτέλεσμα του σχεδίου ανασυγκρότησης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των οικονομικών αποτελεσμάτων, που παρουσίασε στο δεύτερο τετράμηνο του 2007, που έληξε<...>στις 30 Σεπτεμβρίου, η Delta Air Lines. Ειδικότερα, τα καθαρά εισοδήματα ήταν 220 εκατ. δολάρια, τα προ φόρων έσοδα 363 εκατ. δολάρια, ενώ η βελτιστοποίηση του περιθωρίου λειτουργικού κέρδους ξεπέρασε τις πέντε μονάδες και ανήλθε σε 8,7%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στη Delta για την προσπάθειά τους να επιφέρουν μεγάλη βελτίωση στην οικονομική και λειτουργική μας απόδοση» δήλωσε ο κ. Richard Anderson, Αρχηγός Εκτελεστικού Επιτελείου (CEO) της Delta. «Όπως αποδεικνύουν αυτά τα αποτελέσματα, η Delta αναδύθηκε ως ηγέτης στην αεροπορική βιομηχανία και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε αυτή τη θέση. Έχουμε μπροστά μας σημαντικές ευκαιρίες, καθώς η βελτίωση των οικονομικών μας σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων, του δικτύου και του ισολογισμού μας, προσφέρουν μεγάλη ευελιξία και δύναμη καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να εξελίσσεται» πρόσθεσε.

Βελτιώσεις Δικτύου και Εσόδων

Το momentum του δικτύου και οι πρωτοβουλίες διαχείρισης εσόδων παρήγαγαν τετραμηνιαία λειτουργικά έσοδα ύψους 5,2 δισ. δολαρίων για το τετράμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2007, καταγράφοντας τα υψηλότερα αποτελέσματα στην ιστορία της Delta. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το 35% του δυναμικού της Delta πραγματοποιούσε επιχειρήσεις σε διεθνείς αγορές, βελτιωμένο από το ποσοστό του 24% τον Σεπτέμβριο του 2005. Την ίδια περίοδο, το ποσοστό του δυναμικού της Delta στις εσωτερικές αγορές μειώθηκε από 65% σε 76%.

Η Delta βελτίωσε τα πάγια έσοδα ανά μίλι πελάτη (PRASM) σε 11,33 cents το 2ο τετράμηνο Σεπτεμβρίου 2007, μια αύξηση της τάξης του 6% συγκριτικά με την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, τα προσαρμοσμένα έσοδα ανά μίλι πελάτη (PRASM) ήταν το 96% του μέσου όρου PRASM της αεροπορικής βιομηχανίας (εξαιρουμένης της Delta), βελτιωμένο από το ποσοστό 86% το 2005 και σε πλήρη συμφωνία με το στόχο που είχε θέσει η Delta για μείωση του χάσματος μέχρι το τέλος του 2008.

«Με την επιτυχημένη μας διεθνή επέκταση το 2007 και περισσότερους προορισμούς να συγκαταλέγονται στα σχέδιά μας για το 2008, συμπεριλαμβανομένου του νέου δρομολογίου προς την Κίνα και των διευρυμένων δρομολογίων ανά την Αφρική, ισχυροποιούμε τη θέση μας ως πρώτος παγκόσμιος αερομεταφορέας”, δήλωσε ο κ. Glen Hauenstein, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Delta – σχεδιασμός δικτύου και διαχείριση εσόδων. «Με σημαντικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς, όπως στα προϊόντα και τις υπηρεσίες εντός αεροσκάφους, τη νέα εσωτερική διακόσμηση των αεροσκαφών και τα περιφερειακά αεριωθούμενα δύο κατηγοριών θέσεων, δεσμευόμαστε να παρέχουμε κορυφαία εμπειρία στον πελάτη και να καταστήσουμε την Delta μια σπουδαία αεροπορική εταιρία για να ταξιδεύει κανείς».

Λειτουργική Απόδοση

Bάσει των πιο πρόσφατων διαθέσιμων στοιχείων που αφορούν την περίοδο από την αρχή του έτους μέχρι τον Αύγουστο 2007, η Delta κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρίες δικτύου με τις λιγώτερες καθυστερήσεις. Η Delta προδιαγράφει συντελεστή πληρότητας 98,9% για την κύρια εταιρία για το τρίτο τετράμηνο.

Επιχειρησιακό Momentum

Το τετράμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2007, η Delta συνέχισε τη δυναμική έκβαση των επιχειρήσεών της, επιδεικνύοντας μια διαρκή δέσμευση στην παροχή των καλύτερων προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες της και ταυτόχρονα δημιουργώντας κέρδη για τους επενδυτές της, με τους εξής τρόπους:


  • Παρουσίασε άρτιες λειτουργικές επιδόσεις. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, κατατάσσεται 1η ανάμεσα στους αερομεταφορείς δικτύου, για τις έγκαιρες (εντός χρονοδιαγράμματος) αφίξεις και 2η σε έγκαιρες (εντός χρονοδιαγράμματος) αναχωρήσεις και συντελεστή πληρότητας. Ως αποτέλεσμα η Delta κατέβαλε στους υπαλλήλους της σχεδόν 36 εκατ. δολ. ως συμμετοχή στα κέρδη (Shared Rewards) το 2007.

  • Κέρδισε το δικαίωμα να προσφέρει απευθείας πτήσεις μεταξύ της Ατλάντα, του μεγαλύτερου αεροπορικού κόμβου παγκοσμίως και της Σαγκάης της Κίνας, ξεκινώντας από τις 30 Μαρτίου 2008, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό που υπάρχει σήμερα στις αερομεταφορές και προσφέροντας σε 65 εκατομμύρια κατοίκους της νοτιοανατολικής περιφέρειας απευθείας πρόσβαση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.

  • Λαμβάνοντας αναγνώριση για τις εξαιρετικές της υπηρεσίες και συνολική διάκριση στην ταξιδιωτική βιομηχανία από τα περιοδικά Executive Travel και Global Traveler καθώς και από τα Παγκόσμια Βραβεία Τουρισμού (World Travel Awards). Το περιοδικό Executive Travel πρόσφατα ψήφισε τη Delta ως την καλύτερη αεροπορική εταιρία σε 11 κατηγορίες μέσα σε ένα χρόνο, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρία στην ιστορία της έκδοσης του περιοδικού.

  • Αξιοποιώντας την επιτυχία της μεγαλύτερης διεθνούς επέκτασης στην ιστορία της, με την ανακοίνωση 17 νέων δρομολογίων για το καλοκαίρι του 2008. Η Delta θα προσφέρει στους πελάτες της περισσότερες επιλογές από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, σε 14 νέες διεθνείς διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων 9 προορισμών που δεν εξυπηρετούνται από καμία άλλη αεροπορική εταιρία των ΗΠΑ από το JFK. Επιπλέον, η Delta ανακοίνωσε έναρξη δρομολογίου μεταξύ του κόμβου της στο Salt Lake City και του Παρισιού, το πρώτο υπερατλαντικό δρομολόγιο που προσφέρεται ποτέ από το Salt Lake και το μοναδικό απευθείας δρομολόγιο που εκτελείται από μια αμερικάνικη αεροπορική εταιρία, από τις Δυτικές ΗΠΑ προς τη γαλλική πρωτεύουσα.

  • Ανασχεδιάζοντας το πρόγραμμά της στο JFK πριν από επόμενη υψηλή ταξιδιωτική περίοδο ώστε να επιτρέπει σημαντική αύξηση σε διεθνείς διαδρομές ενώ ταυτόχρονα θα μειώνει την συμφόρηση και τις καθυστερήσεις σε ώρες αιχμής. Οι αλλαγές που θα κάνει η Delta περιλαμβάνουν την θέσπιση ενός τρίτου κύκλου διεθνών αναχωρήσεων μετά τις 19.00, αυξάνοντας τον αριθμό των πτήσεων που θα πραγματοποιούνται με δύο μεγαλύτερα περιφερειακά αεριωθούμενα δύο κατηγοριών θέσεων και περιορίζοντας όλες τις πτήσεις των εταιριών της Delta Connection που εκτελούνται στο JFK με στροβιλοελικοφόρο αεροσκάφος.

  • Βελτιώνοντας τις υπηρεσίες εντός αεροσκάφους για τους πελάτες, μέσω αναβαθμισμένων γευμάτων με νέες προτάσεις ορεκτικών στην Πρώτη Θέση του εσωτερικού δικτύου και τη Διεθνή BusinessElite® με την υπογραφή της διάσημης Chef Michelle Bernstein και νέες προτάσεις γευμάτων-προς-αγορά, από τον Chef Todd English στην Τουριστική Θέση των ΗΠΑ.

  • Συνεχίζοντας τις αναβαθμίσεις του στόλου της Delta και Delta Connection, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης δύο ακόμη περιφερειακών αεριωθούμενων με καμπίνες πρώτης θέσης, της εισαγωγής του πρώτου μεγάλης εμβέλειας Boeing 757-200 στο υπερατλαντικό δίκτυο της Delta, εξοπλισμένου με ψυχαγωγικό σύστημα ενσωματωμένο σε κάθε κάθισμα, αλλά και της εισαγωγής του πρώτου Boeing 737-800 με ενσωματωμένο ψυχαγωγικό σύστημα σε κάθε κάθισμα και ακρόπτερα που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων σε πτήσεις μακρινών διαδρομών.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024