Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒράβευση αεροπορικών εταιριών για την αναπτυξιακή πορεία τους το 2007
8ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών ΔΑΑ

Βράβευση αεροπορικών εταιριών για την αναπτυξιακή πορεία τους το 2007

Τις αεροπορικές εταιρίες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2007, χρονιά επιβατικής κίνησης ρεκόρ με 16,5 εκατομμύρια επιβάτες (+10%), βράβευσε χτες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών, που διοργανώνει σε ετήσια βάση…

Τις αεροπορικές εταιρίες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2007, χρονιά επιβατικής κίνησης ρεκόρ με 16,5 εκατομμύρια επιβάτες (+10%), βράβευσε χτες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του<...>8ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών, που διοργανώνει σε ετήσια βάση.

Όπως κάθε χρόνο, το Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιριών του ΔΑΑ αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία επικοινωνίας μεταξύ της εταιρίας αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιριών, με θέματα, όπως: η επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς το 2007, οι τάσεις του σύγχρονου Μάρκετινγκ, αεροπορική αγορά και τεχνολογία, οι μελλοντικοί στόχοι των αεροπορικών εταιριών σε σχέση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-ticket, e-check in κ.λπ.), καθώς και οι απόψεις των επιβατών για τις υπηρεσίες αυτές.

Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, επιβραβεύοντας την αναπτυξιακή δυναμική, που κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρίες το 2007, βράβευσε και φέτος τους αερομεταφορείς που πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.

Ακολουθούν αναλυτικά τα βραβεία που απένειμε ο ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρίες:

Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρία στον Αερολιμένα Αθηνών: Το βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρία SkyEurope, η οποία το 2007 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιριών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια του 2006.

Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία μεταξύ των 10 εταιριών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2007: H εταιρία easyJet τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2007.

Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης / thin routes (2006 – 2007, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής): Το βραβείο κατέκτησε η Uzbekistan Airways για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2007.

Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2006 – 2007):

  • H εταιρία Germanwings τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης.
  • Η Aeroflot – Russian Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.
  • Η Qatar Airways τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Μέσης Ανατολής.
  • Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τιμήθηκαν ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Αμερικής.
  • Η Thai Airways τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Ασίας.
  • H Aegean Airlines τιμήθηκε για την υψηλότερη ποσοστιαία ανάπτυξη επιβατικής κίνησης στην εγχώρια αγορά.
  • H Egypt Air τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία στην αγορά της Αφρικής.
  • Η εταιρία Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2007.

Το 8ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Αθηνών, τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Οι φετινοί προσκεκλημένοι ομιλητές, κ. John Blanchfield, Διευθυντής Μάρκετινγκ Τεχνικού Τομέα της Airbus και κ. Nick Andrews, Αντιπρόεδρος της εταιρίας συμβούλων Fleishman-Hillard, ανέπτυξαν τα θέματα «Οι προοπτικές της Airbus σε σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αεροπορικός κλάδος» και «Αντιμετωπίζοντας τις περιβαλλοντικές προκλήσεις».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024