Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΖήση: Χωρίς πλοία και αεροπλάνα μας βρίσκει η γιορτή του Παγκόσμιου Τουρισμού

Ζήση: Χωρίς πλοία και αεροπλάνα μας βρίσκει η γιορτή του Παγκόσμιου Τουρισμού

Από το 1980 έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού η 27η Σεπτεμβρίου σαν Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Για τη φετινή χρονιά,ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού διάλεξε σαν θέμα `Τουρισμός και Μεταφορές: […]

Από το 1980 έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού η 27η Σεπτεμβρίου σαν Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Για τη φετινή χρονιά,<...>ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού διάλεξε σαν θέμα `Τουρισμός και Μεταφορές: Από τα φανταστικά ταξίδια του Ιουλίου Βέρν στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα`. Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ο.Τ. στο χαιρετισμό του, από 20.000.000 τουρίστες που ταξιδεύανε το 1950 φτάσανε στα 760.000.000 σήμερα και υπολογίζεται να φτάσουν στο 1,6 δισ. το 2020. “Με το θάνατο”, συνεχίζει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Frangialli, “του Ιουλίου Βερν, εμφανίστηκαν τα δύο βασικά μέσα μεταφοράς, το αυτοκίνητο και το αεροπλάνο”.

Οι μεταφορές αποτελούν τον βασικό κρίκο, το αδύνατο και δυνατό σημείο για τον τουρισμό ανέφερε, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό, σε δηλώσεις της η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ροδούλα Ζήση.

Χαρακτηριστικά, η κ. Ζήση δήλωσε τα ακόλουθα:

“Η ύπαρξη υποδομών, αεροπορικών και χερσαίων είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού σε νησιά και περιφέρεια. Πράγματι, το θέμα της γιορτής του τουρισμού, που διάλεξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού είναι σήμερα επίκαιρο για τη χώρα μας. Με την ναυσιπλοΐα να έχει τα χάλια της φέτος το καλοκαίρι, τα μισά νησιά να μην έχουν πλοίο και με την Ολυμπιακή να κινδυνεύει να κλείσει, ποια ανάπτυξη τουρισμού περιμένουμε; Τι εικόνα στέλνουμε προς τα έξω, παρά ενός διαλυμένου κράτους;

Μετά από ένα χρόνο από τους Ολυμπιακούς αγώνες, που η χώρα μας έδειξε πόσο ικανή είναι, ακριβώς μετά ένα χρόνο, η γιορτή του Παγκόσμιου Τουρισμού μας βρίσκει χωρίς πλοία και αεροπλάνα.

Η τουριστική Ελλάδα που δημιουργήθηκε, των 1.250.000 κλινών, 14,5 εκατ. τουριστών, 10η στον κόσμο, έτσι όπως πάμε σε λίγο θα είναι ένα παρελθόν και στη θέση της θα είναι μια τουριστική Ελλάδα των `ολίγων`. Το δικαίωμα κάθε πολίτη για διακοπές, για τουρισμό, θα΄ ναι σε λίγο παρελθόν, μέσα από την οικονομική αδυναμία και φτώχεια των Ελλήνων.

Η τουριστική Ελλάδα θα΄ ναι ένας μύθος. Όμως, η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει μπροστά και είμαστε βέβαιοι, ότι η τουριστική ανάπτυξη μετά από ένα διάλειμμα θα συνεχιστεί.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει και όραμα και σχέδιο και θα υπερασπισθεί τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024