Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςAEGEAN: Επιμένει σε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών – Οι τακτικές πτήσεις από Αθήνα
Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου

AEGEAN: Επιμένει σε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών – Οι τακτικές πτήσεις από Αθήνα

AEGEAN

Γίνεται συλλογική προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με αύξηση των τακτικών δρομολογίων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Σύμφωνα με τα αεροπορικά δεδομένα της AEGEAN, η επιβατική κίνηση εξωτερικού για τον Νοέμβριο έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και έχει φτάσει στα αντίστοιχα επίπεδα τακτικών πτήσεων του 2019, καταγράφοντας σημαντική ανάκαμψη.

Ειδικότερα, η AEGEAN μετέφερε περίπου 560 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο τακτικών πτήσεων εξωτερικού (+ 50% αύξηση σε σχέση με το 2021) προσφέροντας 680 χιλ. θέσεις. Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2022, αλλά και για όλη την χειμερινή περίοδο, διατηρήθηκαν 8 προορισμοί που δεν εξυπηρετούνταν τον χειμώνα του 2019, από την Αθήνα. Η Βασιλεία, η Κολωνία, το Αϊντχόβεν, η  Φλωρεντία, το Όσλο, το  Ριάντ, η  Πάφος, αλλά και η Ποντγκόριτσα αποτελούν προορισμούς στους οποίους η AEGEAN επιχειρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με θετικά αποτελέσματα σε πληρότητες.

Παράλληλα, διατηρήθηκαν και τον Νοέμβριο τα 6 νέα επιπλέον διεθνή δρομολόγια προς Αμβούργο, Βερολίνο, Ζυρίχη, Βρυξέλλες, Μιλάνο και Ρώμη που εγκαινιάστηκαν για την απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης την καλοκαιρινή περίοδο του 2022, συμβάλλοντας στην αύξηση της δραστηριότητας της εταιρείας στο εξωτερικό από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατά 25%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Αντίστοιχη προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε και από και προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, καθώς διατηρήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεων προς τη Γερμάνια, Γαλλία και Ελβετία. Ενώ, από την Καλαμάτα και σε συνέχιση της 12ετούς πλέον συνεργασίας με την ΤΕΜΕΣ πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις για Μόναχο, Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη.

Παράλληλα η AEGEAN αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το τακτικό, προγραμματισμένο δρομολόγιο που θα συνδέει την Αθήνα με το Μαρόκο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις. Ενώ και για τον Μάρτιο, θα γίνει προσπάθεια για επαναφορά αρκετών εποχικών δρομολογίων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και την περιφέρεια, 1 ή και 1,5 μήνα νωρίτερα από τη συνήθη ημερομηνία έναρξης πτήσεων της τουριστικής περιόδου, που προσδιορίζεται μεταξύ Απρίλιου και Μαΐου κάθε χρονιά.

Για την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου ο CEO της αεροπορικής κ. Δημήτρης Γερογιάννης ανέφερε: «Η δημιουργία ή υποστήριξη προϊόντων που μπορούν να ενισχύσουν την επέκταση της τουριστικής περιόδου κατά τον Νοέμβριο αλλά και τον Μάρτιο, εκκινώντας νωρίτερα τη σεζόν, σε προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Πελοπόννησος αποτελεί προτεραιότητα για την AEGEAN.

Αντίστοιχα, προτεραιότητα αποτελεί και η τόνωση της κίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου βλέπουμε να πραγματοποιούνται πολλές και σημαντικές επενδύσεις  σε νέα, μικρά και μεγάλα ποιοτικά καταλύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Μια τέτοια προσπάθεια για να αποφέρει καρπούς απαιτεί στόχευση, ευρηματικότητα και συνεργασία μεταξύ των φορέων και η AEGEAN, για μια ακόμη φορά δηλώνει παρούσα σε αυτήν την προσπάθεια.

Φυσικά,  κρίσιμος είναι ο ρόλος της πολιτείας αλλά και των αεροδρομίων της χώρας για την έγκαιρη διαμόρφωση πολιτικών για τη στήριξη της χαμηλής περιόδου που σαφώς έχει διαφορετικά και πιο δύσκολα χαρακτηριστικά οικονομικής εκμετάλλευσης».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024