Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροπορικές Εταιρίες`Αγονος ο διαγωνισμός για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

`Αγονος ο διαγωνισμός για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Μεταφορών & Επικοινωνιών, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού για την […]

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Μεταφορών & Επικοινωνιών, αποφάσισε ομόφωνα <...> την κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού για την πώληση της “Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε.”, που είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2002. Ταυτόχρονα, αποφάσισε την έναρξη νέας διαδικασίας για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας.

Με τη συνδρομή χρηματοοικονομικών συμβούλων διεθνούς κύρους, η Κυβέρνηση αποσκοπεί σε μία ανοικτή, διαφανή και γρήγορη διαδικασία. Παράλληλα, στα πλαίσια της ίδιας διαδικασίας, θα εξετάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις δυνατότητες αξιοποίησης του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής, μέσω της συμμετοχής και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “μετά από δέκα χρόνια απαξίωσης, αποτυχημένων διαγωνισμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μία καινούργια προσπάθεια, η οποία παρά τις προφανείς δυσκολίες θα γίνει με ρεαλισμό και διαφάνεια, με γνώμονα το συμφέρον της Ολυμπιακής, των εργαζομένων σε αυτήν και της οικονομίας συνολικά“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/09/2022
28/09/2022
27/09/2022
26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022