Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑίτηση εισαγωγής της Delta στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης

Αίτηση εισαγωγής της Delta στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης

Αίτηση εισαγωγής της νέας κοινής μετοχής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπέβαλε χτες, 3 Απριλίου 2007, η Delta Air Lines, μετά την έξοδο της από το καθεστώς πτώχευσης. Σε […]

Αίτηση εισαγωγής της νέας κοινής μετοχής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπέβαλε χτες, 3 Απριλίου 2007, η Delta Air Lines, μετά την έξοδο της από το καθεστώς πτώχευσης. Σε περίπτωση που εγκριθεί η αίτηση εισαγωγής<...>της μετοχής και τεθεί σε εφαρμογή το Πλάνο Ανασχεδιασμού, η Delta αναμένει την έναρξη διαπραγμάτευσης και συναλλαγών των νέων κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις αρχές Μαΐου, με τη συμβολική ονομασία “DAL”.

“Η προγραμματισμένη εισαγωγή της νέας μετοχής της Delta στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στην πορεία μας προς την ανάδυση από τη χρεοκοπία ως ένας ισχυρός και υγιής ανταγωνιστής στην αεροπορική βιομηχανία και ως ηγέτιδα δύναμη στην αγορά”, δήλωσε ο κ. Edward H. Bastian, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Οικονομικός Διευθυντής της Delta. “Αυτή η ενέργεια σηματοδοτεί την επιστροφή στις ρίζες μας, ενώ ταυτόχρονα αναζητούμε νέες ευκαιρίες. Χρησιμοποιώντας την ιστορική ονομασία ‘DAL’ στο χρηματιστήριο, όπου η Delta εμφανίστηκε πριν από 50 χρόνια με τις πρώτες μετοχές της, τιμούμε την περήφανη ιστορία μας – και την παράδοσή μας σε εξαιρετικές υπηρεσίες και στην τοποθέτηση των πελατών πάνω από όλα- καθώς ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας, με στόχο να θέσουμε τη Delta ως ένα παγκόσμιο ηγέτη σε μια ταχύτατα μεταβαλλόμενη αεροπορική βιομηχανία”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Bastian ανέφερε, “Για να συμπληρώσουμε τη στρατηγική μας στο να γίνουμε η αεροπορική εταιρία κύριας επιλογής στη Νέα Υόρκη, δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο συνεργάτη από τον ίδιο τον θεσμό που αντιπροσωπεύει τη Νέα Υόρκη- Το Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης. Είμαστε ικανοποιημένοι που αποτελούμε και πάλι μέρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς προχωράμε προς τη δημιουργία μιας νέας Delta”.

“Η Delta Air Lines είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς στην εταιρική ιστορία της Αμερικής, με μακρόχρονη φήμη για την υπηρεσία προς τους πελάτες και την ισχυρή δέσμευση στη χρήση των πιο άρτιων και σύγχρονων τεχνολογικών καινοτομιών, για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του προϊόντος και της ποιότητας που προσφέρουμε,” δήλωσε ο κ. John A. Thain, Chief Executive Officer/ Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου NYSE Group, Inc. “Είμαστε ευτυχείς που η Delta επέλεξε να εισάγει τη νέα της μετοχή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης. Υποδεχόμαστε θετικά την ευκαιρία να υπηρετήσουμε την εταιρία και τους μετόχους της και ευχόμαστε ‘ό,τι καλύτερο’ στους ανθρώπους της Delta, στη συνέχιση του έργου τους να ανακτήσουν την αρχική παραδοσιακή θέση της εταιρίας ως ηγέτιδα εταιρία στην αεροπορική αγορά”.

Σημαντική Οικονομική Αποκάλυψη
Το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης της Delta δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένους πιστωτές να λαμβάνουν μερίσματα νεοεκδιδόμενων κοινών μετοχών μετά την έξοδο της Εταιρίας από την πτώχευση. Οι κάτοχοι ήδη υπαρχόντων μετοχών της Delta (της ‘παλιάς μετοχής’), δεν θα λάβουν κανένα μέρισμα σύμφωνα με το προτεινόμενο Σχέδιο Αναδιοργάνωσης της Delta. Η παλιά μετοχή, που αποσύρθηκε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 13 Οκτωβρίου 2005 διακινείται επί του παρόντος με το σύμβολο DALRQ. Η παλιά μετοχή θα ακυρωθεί με τη εφαρμογή του προτεινόμενου Σχεδίου Αναδιοργάνωσης, κάτι που σύμφωνα με την εταιρία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ακροαματική διαδικασία έγκρισης του Δικαστηρίου Πτωχεύσεων, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου 2007. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Delta συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε ήδη υπάρχουσες και μελλοντικές επενδύσεις στην παλιά μετοχή και σε οποιεσδήποτε από τις ήδη υπάρχουσες κινητές αξίες (μετοχές και ομόλογα) της Delta.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024