Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑίτηση για συμμετοχή της South African Airways στην Star Alliance

Αίτηση για συμμετοχή της South African Airways στην Star Alliance

Η αεροπορική εταιρία South African Airways, (SAA), ανακοίνωσε ότι έκανε αίτηση για να συμμετέχει στην αεροπορική συμμαχία Star Alliance με στόχο τη βελτίωση του διεθνούς δικτύου της και την αύξηση […]

Η αεροπορική εταιρία South African Airways, (SAA), ανακοίνωσε ότι έκανε αίτηση για να συμμετέχει στην αεροπορική συμμαχία<...> Star Alliance με στόχο τη βελτίωση του διεθνούς δικτύου της και την αύξηση των εσόδων της σε δολάρια.

Η ανακοίνωση της South African Airways, που είναι κρατική εταιρία και στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την Discover the World Marketing, τονίζει ότι η Lufthansa έχει συμφωνήσει να υποστηρίξει την αίτηση της ώστε να συμμετέχει στο δίκτυο της Star Alliance που αριθμεί 15 αεροπορικές εταιρίες.

“Η συμμετοχή μας στην συμμαχία Star Alliance θα ενδυναμώσει την θέση μας στο παγκόσμιο προσκήνιο τη στιγμή που θέλουμε να προωθήσουμε όλους τους σταθμούς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Andre Viljoen, και πρόσθεσε ότι, “πιστεύουμε ότι όταν ολοκληρωθεί η συμμετοχή μας στην συμμαχία θα υπάρξει ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα και μάλιστα σε δολάρια, για την SAA”.

Η αύξηση των εσόδων της εταιρίας σε δολάρια είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Αφρικής, κυρίως διότι το ασταθές νόμισμα της Νότιας Αφρικής δημιουργεί δυσκολίες στον προϋπολογισμό της εταιρίας. Αυτή τη στιγμή περίπου τα μισά από τα λειτουργικά κόστη της εταιρίας είναι σε δολάρια, όπως επίσης και τα μισά από τα έσοδα της. Η εταιρίας όμως έχει στόχο να αυξήσει το ποσοστό των εσόδων της σε δολάρια στο 70-80%.

Η South African Airways τη περασμένη χρονιά έχασε, από τη διαφορά συναλλάγματος, περίπου 6 δισ. ραντ όταν πλήρωσε για την αγορά 41 αεροπλάνων Airbus που είχε παραγγείλει το 2002, και για την αγορά καυσίμων.

Η Star Alliance, που μεταξύ των μελών της είναι και οι αεροπορικές εταιρίες United Airlines, Lufthansa, Singapore Airlines, Air Canada και SAS, ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική συμμαχία το 2002, αναφορικά με τον αριθμό των επιβατών, των προορισμών, και του μεριδίου αγοράς που κατείχε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024