Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑίτηση πτώχευσης κατέθεσαν η Delta Air Lines και η Northwest Airlines

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσαν η Delta Air Lines και η Northwest Airlines

Aλλες δύο αεροπορικές εταιρίες και μάλιστα από τις μεγαλύτερες των ΗΠΑ, η Delta Air Lines Inc. και η Northwest Airlines, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να τεθούν σε καθεστώς προστασίας του ‘Κεφαλαίου 11’, (chapter 11) λόγω χρεοκοπίας…

Aλλες δύο αεροπορικές εταιρίες και μάλιστα από τις μεγαλύτερες των ΗΠΑ, η Delta Air Lines Inc. και η Northwest Airlines, προσέφυγαν στη<...> δικαιοσύνη ζητώντας να τεθούν σε καθεστώς προστασίας του ‘Κεφαλαίου 11’, (chapter 11) λόγω χρεοκοπίας. Σε αυτό το καθεστώς έχουν τεθεί τέσσερις από τις επτά μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η United Airlines, που εξακολουθούν να λειτουργούν, αφού η ομοσπονδιακή δικαιοσύνη τις προστατεύει από τις πιέσεις των πιστωτών.

Οι δύο εταιρίες, που είναι η τρίτη και η τέταρτη σε μέγεθος στην αμερικανική αεροπορική βιομηχανία, αναμένεται ότι θα εκμεταλλευθούν το καθεστώς αυτό για να αποφύγουν τις πιέσεις των εργαζομένων για αποζημιώσεις. Με περιουσιακά στοιχεία 21,6 δισ. δολ. η χρεοκοπία της Delta είναι η μεγαλύτερη που έγινε φέτος και η δεύτερη μεγαλύτερη του κλάδου στα αμερικανικά χρονικά, μετά από την αντίστοιχη της United. Η πτώχευση της Northwest, με περιουσιακά στοιχεία 14,4 δισ. δολ., είναι η τρίτη.

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους κανονικά, καθώς περίπου το ήμισυ της δυναμικότητας των θέσεων θα λειτουργεί υπό την προστασία της πτώχευσης. Σημειώνεται ότι η Northwest συνεχίζει να λειτουργεί, παρά την απεργία των μηχανικών της, που άρχισε στις 20 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η Delta Air Lines έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση δηλώνοντας ότι παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προσκλήσεις. Το πλήρες κείμενο αναφέρει ότι Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι η εταιρία και οι θυγατρικές της, οικειοθελώς, έκαναν αίτηση ένταξής τους στο Κεφάλαιο 11 περί αναδιοργάνωσης, σύμφωνα με τον νόμο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Delta πήρε αυτό το μέτρο στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της προκλήσεις, και να γίνει μια πιο απλή, πιο αποτελεσματική και αποδοτική αεροπορική εταιρία.

Η Delta θα συνεχίσει κανονικά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αναδιοργάνωσης, εκτελώντας πλήρως το σύνολο των προγραμματισμένων της πτήσεων, και τηρώντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά στα εισιτήρια και στις κρατήσεις, όπως ακριβώς μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα συνεχίζει κανονικά να εξαργυρώνει ή να αλλάζει εισιτήρια. Το πρόγραμμα επιβράβευσης επιβατών με μίλια, «Delta SkyMiles Program», δεν επηρεάζεται. Οι πελάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη δυνατότητα να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια μέσα από τις χιλιάδες πτήσεις που πραγματοποιούνται από το SkyTeam και το τεράστιο δίκτυο παγκόσμιων αεροπορικών συμμαχιών της Delta.

Οι διαδικασίες του Κεφαλαίου 11 του Αμερικανικού Νόμου στοχεύουν στη διατήρηση και αναδιοργάνωση των εταιριών. Η διοίκηση της Delta θα συνεχίσει να κατευθύνει τις δραστηριότητες της εταιρίας, η οποία θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής. Η Delta αναμένεται να λάβει την έγκριση του δικαστηρίου προκειμένου να πληρώσει τους περισσότερους προμηθευτές της στο εξωτερικό για αγαθά και παροχές υπηρεσιών που αγοράστηκαν πριν αλλά και μετά την αίτηση ένταξής της στο Κεφάλαιο 11.

Η Delta συνεχίζει να λειτουργεί και θα συνεχίσει κανονικά τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες τόσο σήμερα όσο και σε όλη τη διάρκεια των διαδικασιών της αναδιοργάνωσης”, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta, Gerald Grinstein. “Οι πελάτες μας μπορούν να συνεχίζουν να απολαμβάνουν την άνεση και τις επιλογές που τους παρέχουν περισσότερες από 7.500 καθημερινές πτήσεις σε 502 προορισμούς σε 88 χώρες που εμείς και οι εταιρίες της SkyTeam προσφέρουν παγκοσμίως. Έχουμε δεσμευθεί απέναντι στις διεθνείς αγορές και προσβλέπουμε στο να προσθέσουμε νέα δρομολόγια και προορισμούς ανά τον κόσμο καθώς συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μετεξέλιξής μας και να οδηγούμε την Delta σε ένα πιο ασφαλές μέλλον”.Delta και Northwest, μεταφέρουν μαζί περίπου 200 εκατ. επιβάτες ετησίως. Η Northwest και οι συνεργάτες της πετούν σε 232 πόλεις σε 25 χώρες, τη στιγμή που η Delta και οι συνεργάτες της, πετούν σε 500 προορισμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024